Ένα πόρισμα-«βόμβα» της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος φέρεται να τοποθετεί στο επίκεντρο έναν πολύ γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό.

Ειδικότερα, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη εκδόθηκαν διατάξεις δέσμευσης λογαριασμών μιας σειράς εταιριών του γνωστού τηλεοπτικού προσώπου.

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα επτά άτομα μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ως στενός συνεργάτης του τηλεοπτικού προσώπου, και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

Ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται να είχε στήσει εταιρίες «μαϊμού» στο εξωτερικό για να ξεπλένει μαύρο χρήμα. Ο τηλεοπτικός παραγωγός έχει τεράστια δραστηριότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, γεγονός που μπορεί – εξ αντανακλάσεως- να επηρεάσει τους σταθμούς, ο οποίοι βέβαια δεν έχουν καμία σχέση ή γνώση όσων φέρεται κατά το πόρισμα να ελέγχεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, αυτή τη στιγμή σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια με τα οποία διατηρεί συνεργασίες ο τηλεοπτικός παραγωγός πραγματοποιούνται συσκέψεις, καθώς πρόκειται για προγράμματα τηλεθέασης και ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να προκληθεί οικονομική φούσκα στην τηλεοπτική αγορά.