Στα θύματα της σχολικής ομάδας βόλεϊ από την Αμμόχωστο που σκοτώθηκε περιοχή Αντιγιαμάν, είναι και τα 2 εγγόνια του Κενάν Ακίν, για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης

Δύο από τα παιδιά της ομάδας βόλεϊ από την Αμμόχωστο που σκοτώθηκαν στον φονικό σεισμό στην Τουρκία πριν από σχεδόν 20 μέρες, αποκαλύφθηκε πως ήταν εγγόνια του Κενάν Ακίν, «βουλευτή» και πρώην «υπουργού» του ψευδοκράτους , ο οποίος ήταν και ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού το 1996 στ΄ οδόφραγμα της Δερύνειας.

Πρόκειται για τα αδέρφια Doruk και Alp Akın οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου. Η φωτογραφία του πατέρα τους, Osman Akin, έγινε viral στο διαδίκτυο καθώς κοίταζε για πολλή ώρα τη στολή και ανέπνεε το άρωμα του γιου του.

Το επταώροφο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν τα παιδιά, μαζί με γονείς καθηγητές από το Turkish Maarif College της Αμμοχώστου – συνολικά 39 άτομα – κατέρρευσε από τον σεισμό. Τα άψυχα σώματα 16 από αυτούς ανασύρθηκαν από τα ερείπια του ξενοδοχείου Isias, ενώ μόλις 4 άτομα της ομάδας κατάφεραν να βγουν από τα ερείπια με δικά τους μέσα αμέσως μετά το σεισμό.

Την κηδεία των δυο αγοριών, αλλά και άλλων που έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς, κάλυψαν με εκτενή ρεπορτάζ πολλά Τ/κ ΜΜΕ.

Κατά του Κενάν Ακίν έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ καταζητείται από την INTERPOL, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: sigmalive.com