Εκμεταλλευόμενη τη διακοπή του Πρωταθλήματος στη Γερμανία η Κ10 και η Κ16 της JFG Wendelstein κάνει την προετοιμασία της στη Χαλκιδική. Η γερμανική ακαδημία βρίσκεται από τις 18 Φεβρουαρίου στη Γερακινή και προπονείται στο γήπεδο της ΕΠΣ Χαλκιδικής στις Καλύβες και για αυτό τον λόγο ευχαριστεί την ΕΠΣΧ και τον Σάκη Εδιάρογλου ο οποίος μεσολάβησε για να της δοθεί το γήπεδο.

Η ακαδημία θα παραμείνει στη Χαλκιδική μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Φιλικά παιχνίδια δόθηκαν με τους ΠΑΟΚ, Μπέμπηδες, Μακεδονικό, Σούτερς και την σήμερα με τη Νίκη Πολυγύρου. Προπονητής της γερμανικής ακαδημίας είναι ο Απόστολος Πάππας ο οποίος εργάστηκε παλαιότερα σε Μακεδονικό, Απόλλωνα, Αναγέννηση Χαλκηδόνας, ΠΟ Μουδανιών, Μακροχώρι.

Μαζί του στη Χαλκιδική είναι ο αντιπρόεδρος της ομάδας Jens Wolf και ο υπεύθυνος των συγκεκριμένων τμημάτων Karsten Kempe, Ο Απόστολος Πάππας για την παρουσία της γερμανικής ακαδημίας στη Χαλκιδική, η οποία είναι άμεση συνεργάτης της Νυρεμβέργης, είπε: «Η ακαδημία είναι έξω από τη Νυρεμβέργη, έχοντας 720 παιδιά και δέκα γήπεδα με χόρτο.

Εύχομαι να έγινε η αρχή και να ακολουθήσουν και άλλες γερμανικές ομάδες που θα έρθουν στη Χαλκιδική για την προετοιμασία τους, εκμεταλλευόμενες τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Τα Πρωταθλήματα στη Γερμανία σταματάνε για τέσσερις μήνες λόγω του χειμώνα και θα επαναρχίσουν μια εβδομάδα μετά την επιστροφή της ακαδημίας στη βάση της. Οι προπονήσεις αυτό το διάστημα γίνονται σε κλειστά γυμναστήρια».

Ο Απόστολος Πάππας είναι για πέμπτη χρονιά στη Γερμανία. Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ταλέντα στη Γερμανία είπε: «Υπάρχουν πολλά ταλέντα αλλά η νοοτροπία των Γερμανών είναι να ευχαριστιούνται τα παιδιά το ποδόσφαιρο και να αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Η ποιότητα ζωής είναι εξαιρετική, το ποδόσφαιρο είναι πολύ όμορφο, τι να θέλει ένας άνθρωπος παραπάνω».

Πηγή: metrosport