Τον δήμο Νέας Προποντίδας επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μανώλη Καρρά και με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Πέτσας, έδωσε το παρών μεταξύ άλλων και στα εγκαίνια του έργου: “Αγροτική Οδοποιία Ν. Τρίγλιας-Σωζόπολης”, αναφέροντας ότι ολοκληρώθηκε τμήμα ενός μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας στον δήμο Νέας Προποντίδας, που χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. “Είναι ένα έργο το οποίο δεν συνδέει μόνο κτήματα, δε συμβάλλει δηλαδή μόνο στον πρωτογενή τομέα αλλά και στην επικοινωνία μεταξύ των χωριών και των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου. Επομένως μιλάμε για έργο το οποίο δίνει αναπτυξιακή πνοή μαζί με άλλα έργα που υποσχεθήκαμε, όπως για παράδειγμα τη λιμνοδεξαμενή η οποία θα μπορέσει να αρδεύσει 2.000 στρέμματα, χρησιμοποιώντας ξανά το νερό από τον βιολογικό καθαρισμό, άλλο έργο που χρηματοδοτείται επίσης από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτά τα έργα μαζί με τα αντιπλημμυρικά που επισκεφθήκαμε στα Νέα Μουδανιά, δείχνουν ότι όπου υπάρχει καλή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, όπου υπάρχει καλή τεχνική υπηρεσία που προετοιμάζει έτοιμους φακέλους κι όπου υπάρχουν χρηματοδοτικοί πόροι όπως αυτοί που έχουμε σε αυτή τη φάση στο Υπουργείο Εσωτερικών, μπορούμε να κάνουμε έργα προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών δίνοντας και αναπτυξιακή πνοή στον τόπο», τόνισε ο Υπουργός σε δηλώσεις του.

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας εξήρε τη συνεργασία του Υπουργείου με τον δήμο Ν. Προποντίδας, τον οποίο χαρακτήρισε «πρότυπο» όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα αλλά για όλη την Ελλάδα, σε σχέση με το πώς προετοιμάζονται τα έργα, το πώς υποβάλλονται για χρηματοδότηση, αλλά και για το πώς υλοποιούνται γρήγορα. «Πραγματικά χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά εδώ και προσβλέπω στη συνέχιση της καλής συνεργασίας και για άλλα έργα στο μέλλον, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και των επισκεπτών του τόπου, με πρώτο το θέμα της ύδρευσης που θα πάρει και αυτό τον δρόμο του», δήλωσε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, ευχήθηκε στον κ. Πέτσα καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές, ευχαριστώντας τον παράλληλα και για τη στήριξή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφορικά με τα έργα, ο κ. Καρράς σημείωσε πως «το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, πραγματικά έχει δώσει δύναμη, μας έχει δώσει κουράγιο να μην αισθανόμαστε ότι οι δημοτικές αρχές είμαστε μόνοι μας. Μέσα από το πρόγραμμα, ως δήμος έχουμε υποβάλλει προτάσεις σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μάς δίνεται η δυνατότητα. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω που με πρωτοβουλία του τρέχει αυτό το πρόγραμμα, μέσω του οποίου εξασφαλίζονται πάρα πολλές χρηματοδοτήσεις. Εμείς ως δήμος έχουμε αντιπλημμυρικά έργα, αποχετευτικά, βιολογικούς και ειδικά σχολεία, που διαφορετικά δε θα μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε αν δεν υπήρχε το πρόγραμμα αυτό το οποίο υποστηρίζετε με θέρμη όλο αυτό το χρονικό διάστημα».