Αντιπροσωπεία των αστυνομικών υπαλλήλων Χαλκιδικής αναφέρθηκε στο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στη διάθεση προσφοράς του έμψυχου δυναμικού του νομού, παρά τις όποιες δυσκολίες κατά καιρούς καλούνται να διαχειριστούν, τονίζοντας ωστόσο το γεγονός ότι χρήζουν αντικειμενικά στήριξης και ενίσχυσης για την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ακόμα καλύτερα στα καθήκοντα τους και να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις στο επίπεδο της ασφάλειας τόσο των επισκεπτών όσο και των μονίμων κατοίκων της Χαλκιδικής.

Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Τζήμα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Χαλκιδικής.

Ο Ταξίαρχος επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής όπου είχε μια ενδελεχή συζήτηση με τους αντιπροσώπους της ένωσης, για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο νομός.

Η αντιπροσωπεία των αστυνομικών υπάλληλων της Χαλκιδικής στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για καλοκαιρινή ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό από όμορους νομούς από την Κεντρική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, για ενίσχυση με συναδέλφους που επιθυμούν αρχικά να μεταβούν αδαπάνως και αν δεν είναι αυτό δυνατόν, να εξεταστεί η προσπάθεια ενίσχυσης και με έξοδα δημοσίου.

Γνώστης των προβλημάτων ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Κ.Μ.

Από την πλευρά του ο Ταξίαρχος φάνηκε  γνώστης των ιδιαιτεροτήτων της Χαλκιδικής αναφέροντας μάλιστα ότι από τις πρώτες ενέργειές του ήταν να προηγηθεί σχετική αλληλογραφία για να συμπεριληφθεί η Χαλκιδική στις Διευθύνσεις που θα ενισχυθούν κατά τη θερινή περίοδο σε επίπεδο Αρχηγείου. Στο ίδιο πλαίσιο οι αστυνομικοί υπάλληλοι Χαλκιδικής προέκριναν ως επιτακτική την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων εκτός Διεύθυνσης Χαλκιδικής, τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο, αναφερόμενοι στις διαταγές που εκδίδονται κατά καιρούς για αποσπάσεις ανά την χώρα, είτε μεμονωμένα, είτε για ομάδες ΟΠΚΕ/Διμοιρία.

Ο κ. Τζήμας έδειξε να κατανοεί το αίτημα και ανέφερε ότι θα φροντίσει κατά το δυνατόν να υπάρξει πρόοδος και σε αυτό το κομμάτι.

Τέλος το προσωπικό της διεύθυνσης Χαλκιδικής επεσήμανε το πρόβλημα στελέχωσης Υπηρεσιών που δεν αποτελούν επιλογή των ιδίων των αστυνομικών κατά τη μετάθεσή τους στο νομό και την ανάγκη να υπάρξει αξιοκρατία σε αυτό το ζήτημα.