Συγκλονιστικές ιστορίες από την σιδηροδρομική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Μια από αυτές είναι γεμάτη ελπίδα και δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι.

Ο 20χρονος φοιτητής Ανδρέας Αλικανιώτηςβρισκόταν στην επιβατική αμαξοστοιχία 62, που συγκρούστηκε λίγο έξω από τα Τέμπη, με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο 20χρονος φοιτητής επιβιβάστηκε στο βαγόνι 2, η κατάσταση στο οποίο, όπως και στο 1 και το 3 ήταν η χειρότερη. Κατάφερε να βγει αλώβητος, αλλά δεν έφυγε. Κατάφερε να σπάσει ένα τζάμι και να βοηθήσει τουλάχιστον 10 ανθρώπους να απεγκλωβιστούν, ενώ παράλληλα είχε ξεσπάσει φωτιά.

Την αποκάλυψη έκανε η γιατρός, Επιμελήτρια Α΄, Ιστοπαθολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρη Τζιαστούδη, η οποία τον χαρακτήρισε «επίγειο άγγελο».

Η ανάρτηση της Έρης Τζιαστούδη:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!».

Παιδιά έτρεξαν να βγάλουν εγκλωβισμένους

«Ήμουν στο βαγόνι 6», αναφέρει ένας από τους επιζώντες ενώ πρόσθεσε ότι ένιωσαν την σύγκρουση σαν σεισμό.

«Ήταν τρεις συγκρούσεις, η μια πιο μικρή από την άλλη. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα την οποία αμέσως βοήθησα, είχε σκιστεί στο φρύδι της, όχι κάτι πολύ σοβαρό», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο νεαρός άνδρας ανέφερε ότι βοήθησε αμέσως μια γυναίκα που είχε αίματα στο πρόσωπο ενώ μαζί με άλλους έτρεξε να βοηθήσει γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν.

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να πάει μπροστά στα άλλα βαγόνια αλλά δεν μπορούσε. «Υπήρχαν αίματα, ήταν κακά τα πράγματα», δήλωσε ταραγμένος.

«Συγκρούστηκε το βαγόνι 2, δηλαδή εκεί που είναι η καφετέρια, στο οποίο πρέπει να είχε και τα περισσότερα θύματα το οποίο δεν μπορούσες να πλησιάσεις ούτε από κάτω. Φλεγόταν, ήταν γεμάτο στις φλόγες, προσπάθησα να περάσω κάτω από κάτι συντρίμμια, δεν γινόταν να αναπνεύσεις, δεν μπορούσες να περάσεις εκεί», κατέληξε ο νεαρός.

Το βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου με τους χρήστες των social media να τον αποθεώνουν για την τόλμη του.

«Αυτό το παιδί μαζί με άλλους έτρεξε σε όλα τα βαγόνια να βγάλει τους τραυματίες, τους ηλικιωμένους, τα παιδάκια, τις γυναίκες. Αυτά τα παιδιά που έχουν ενσυναίσθηση για τους άλλους ανθρώπους, μου δίνουν ελπίδα για το μέλλον. Μπράβο παλληκάρι μου», έγραψαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: ieidiseis