Δεν προχώρησε σε απολογισμό έργου κατά την την παράδοση και παραλαβή του Υπουργείου, ο απερχόμενος Υπουργός Μεταφορών ο Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι πρόκειται για μέρα πένθους. Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης ως νέος Υπουργός, θα κάνει μια ενδελεχή έρευνα για το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη. Τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο και τον πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά του για τα άτομα που χάθηκαν και ευχήθηκε περαστικά στους τραυματίες.

Από την πλευρά του ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι όλοι είναι συντετριμμένοι και ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για το πολιτικό του υπόδειγμα και την ευθιξία που επέδειξε να παραιτηθεί. “Αναλαμβάνω αρμοδιότητες του Υπουργείου με πρώτο σκοπό να διευρευνήσουμε γιατί φτάσαμε στο σημείο να θρηνήσουμε απώλεια ανθρώπινων ψυχών. Σήμερα θα συσταθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων ad hoc για να διερευνήσουν τα συστημικά αίτια της τραγωδία. Η δεύτερη εντολή είναι να διασφαλίσουμε την ταχύτητα των έργων που έχουν αναληφθεί και τέλος η αποκατάσταση της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Δεν αναλαμβάνω την καθημερινή διαχείριση του Υπουργείου. Το έργο αυτό θα το συνεχίσουν οι υφυπουργοί και οι γραμματείς”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένεις των ανθρώπων που χάθηκαν κάοντας μια συνολική αυτοκριτική και διαβεβαιώνοντας ότι το έργο της διερεύνησης θα φτάσει ως τέλους.