Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του δήμου Σιθωνίας και της «Μηχανικής Περιβάλλοντος ΑΕ» η σύμβαση για το έργο αναβάθμισης των βιολογικών καθαρισμών Νικήτης και Ν. Μαρμαρά, ύψους 7 εκατ. ευρώ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι παρατηρείται δυσλειτουργία στον βιολογικό Νικήτης κυρίως. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα, κάναμε τις απαιτούμενες μελέτες και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση», τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι συντάσσεται παράλληλα η ΜΠΕ για να γίνει επέκταση του βιολογικού Νικήτης ώστε ουσιαστικά να γίνει ένας δεύτερος βιολογικός που θα καλύψει τις ανάγκες της Νικήτης για τα επόμενα 15 χρόνια.

Τη σημασία του έργου τόνισε και η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Κατερίνα Γιουρβαρλάκη, καθώς όπως είπε οι τουριστικές περιοχές που αφορά του έργο, είναι ραγδαίως αναπτυσσόμενες και μια τέτοια παρέμβαση αναβαθμίζει όλο τον τόπο.

Το ίδιο ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Ζήσιος, που έκανε λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα έργα μιας περιοχής, όπου παρατηρείται διαρκής και τεράστια ανοικοδόμηση.

Ο Στυλιανός Κωστίκας, πρόεδρος της κοινότητας Νικήτης χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την παρέμβαση αναβάθμισης του βιολογικού Νικήτης, προκρίνοντας ωστόσο την επέκταση και τη δημιουργία νέου βιολογικού ως μόνιμη λύση στη διαχείριση υγρών λυμάτων.