Η Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ),πιστή στις αρχές της για στήριξη των μελών της (Περιφερειακές Ενότητες) σε θέματα ενημέρωσης και προώθησης της πληροφόρησης προς τους πολίτες κάθε Νομού, αποδεχόμενη πρόταση του ΣΕΤΕ και της ΠΟΞ, ενέκρινε την υλοποίηση σειράς σεμιναρίων με τίτλο ‘’Επικοινωνιακή διαχείριση κρίσης σε τουριστικό προορισμό’’ που θα γίνουν στο σύνολο των ενδιαφερόμενων τουριστικών νομών της χώρας.
Μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου ως Γενικού Γραμματέα της ΕΝΠΕ, το εν λόγω σεμινάριο ξεκίνησε από την Χαλκιδική η οποία χρόνο με τον χρόνο κερδίζει το στοίχημα της τουριστικής αναβάθμισης.
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Απ Τζιτζικώστα και το σύνολο των μελών του Δ.Σ της ΕΝΠΕ για την ανταπόκρισή τους, καθώς επίσης τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, την εταιρεία EFFECTUS και τους συνεργάτες δημοσιογράφους κα Κάτια Μακρή και Ζαχαρία Λουδάρο αλλά κυρίως τους συμμετέχοντες φορείς και τα μέλη της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού που πλαισίωσαν την εξαιρετική εκδήλωση.
«Στόχος και σκοπός μας η έγκυρη, έγκαιρη, ειλικρινής, και πλήρης ενημέρωση των συμπολιτών μας σε κάθε δύσκολη στιγμή έκτακτου γεγονότος, κάτι φυσικά που απευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας!» σημείωσε ο κ. Γιώργος.