Μια άκρως πετυχημένη ημερίδα για την «Κυκλική Οικονομία και την Κυκλική Μόδα» διοργάνωσε. το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Νικήτης, στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» (Μ.Ν.Α.Ε),

Οι καθηγήτριες Κανέλλα Σκολίδου- Οικονομολόγος και Σοφία Αναστασίου-Φιλόλογος στα πλαίσια της υποδράσης με τίτλο «Συνταγές Συνύπαρξης» ενημέρωσαν τους μαθητές για τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας, τις καταστρεπτικές συνέπειες της γρήγορης μόδας, ενώ από κοινού έγιναν προτάσεις και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις.

Κατά την εκτέλεση του σχεδίου οι μαθητές συνέλλεξαν μεταχειρισμένα ρούχα και υλικά τα οποία  ανακατασκεύασαν για να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Την ημέρα της ημερίδας, στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε bazaar με ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ από μεταποιήσεις των συλλεχθέντων υλικών. Από την ημερίδα δεν έλειψαν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με αντίστοιχη θεματολογία.

Το σχέδιο δράσης ονομάζεται «Συνταγές Συνύπαρξης» καθώς το ΕΠΑΛ Νικήτης συνεργάζεται με το 2ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πυλαίας Χορτιάτη και το Ειδικό Γυμνάσιο – Λυκείο Ε.Α.Ε Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η προσπάθεια των τριών σχολείων να προβληματιστούν μαθητές και μαθήτριες  με διαφορετικές ικανότητες και εμπειρίες για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της γρήγορης μόδας, να συνεργαστούν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα.

Όπως τόνισε η κα. Σκολίδου μιλώντας στο Xalkidikipolitiki, η ημερίδα είχε μεγάλη απήχηση στα παιδιά, που στο τέλος της κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, δίνοντας πολύ καλές κριτικές. Η ίδια ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την εκδήλωση.