Ανακοινώσεις για αρχαιολογικές έρευνες στη Σκάλα Φούρκας και στον Άγιο Ιωάννη Νικήτης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επιστημονικής συνάντησης για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη (AEMΘ), στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  • Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 οι εργασίες για την ΠΕ Χαλκιδικής θα ανακοινωθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
  • 09:30-09:45: Ε.-Ευ. Λαμπροθανάση, Δ. Βόβουρα, Χ. Κορομηλά “Άγιος Ιωάννης Νικήτης – Ανασκαφής συνέχεια…”
  • 09:45-10:00: Β. Μπαχλάς, Αι. Δάκαρη, Σ. Βασιλείου, “Προκαταρκτικές ανασκαφικές έρευνες στην παραλία της Σκάλας Φούρκας Χαλκιδικής”.
  • 10:00-10:15: Σ. Βραχιονίδου, Α. Τούρτας, “Υποβρύχια σωστική ανασκαφή σε ναυάγιο νεότερων χρόνων στη Φούρκα Χαλκιδικής”.
Η τριακοστή πέμπτη επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη (AEMΘ), περιλαμβάνει 68 ανακοινώσεις σχετικές με την έρευνα που διεξάγεται στον βορειοελλαδικό χώρο, από τον Έβρο ως την Καστοριά. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.