Στη μάχη του σταυρού έχουν ριχθεί ήδη οι υποψήφιοι βουλευτές Χαλκιδικής, από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, που ανακοίνωσαν και επίσημα τα πλήρη ψηφοδέλτιά τους. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το κυβερνόν κόμμα, που… παραδοσιακά ανακοινώνει τους υποψηφίους του πολύ αργότερα σε σχέση με τα άλλα κόμματα, κι έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών.

Έχει πολλάκις παρατηρηθεί στο κόμμα της ΝΔ ότι η Χαλκιδική –  αν και προπύργιό της εδώ και χρόνια – αδυνατεί να καταλήξει σε πρόσωπα όταν πρόκειται κυρίως για νέες υποψηφιότητες. Μέχρι τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο υποψηφιότητες είναι βέβαιες για τη ΝΔ. Αυτές του Γρηγόρη Τάσιου και της Ζαφειρούλας Μυλωνά. Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο στο σύνολό του δεν θα ανακοινωθεί νωρίτερα από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών.

Τροχοπέδη στο να υπάρχουν ανακοινώσιμα ονόματα στάθηκε εν μέρει και η δήλωση προ μηνών, Μπρατάκου, ότι οι αντιπεριφερειάρχες πρέπει, ούτε λίγο-ούτε πολύ, να ξεχάσουν την υποψηφιότητα για βουλευτικές εκλογές. Συνεπώς, θα έλεγε κανείς ότι αυτομάτως έβγαινε από το κάδρο ο αντιπεριφεριεάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ωστόσο τετελεσμένο δεν είναι κάτι ούτε σήμερα που γράφονται αυτές οι σειρές.

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων ως τώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει εκπλήξεις όσον αφορά τα ονόματα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του. Οι υποψήφιοι της Χαλκιδικής είναι:

Μαλαμα Κυριακή (νυν βουλευτής), Ιγγλέζη Κατερίνα πρώην βουλευτής, Μουλαγιαννός Λεωνίδας εκπαιδευτικός, Φωτακίδης Δημήτρης δικηγόρος και αναμένεται η ανακοίνωση ενός ακόμα υποψηφίου.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομό Χαλκιδικής είναι: Αναστάσιος Κανέλης, Άννα Κατσαρού, Αθανάσιος Μάντζιος, Απόστολος Πάνας (νυν βουλευτής) και Βαρβάρα Ταρκάση.

Στο ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι: Μαρία Αδαμίδου, Δημήτρης Λυρτζής, Μανώλης Μανώλης, Λάζαρος Παντελής και Αγγελική Χριστιανού.