Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το χωριό της Χαλκιδικής, τον Άγιο Πρόδρομο, που έχει γίνει γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τα ξεχωριστά, πεντανόστιμα κρεατικά του και ιδιαίτερα για εκείνα τα σουβλάκια που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο όλο! Και αυτό κατά κοινή ομολογία.

Εδώ και πολλές δεκατίες λοιπόν, το χωριό αυτό του δήμου Πολυγύρου έχει γίνει “must” για όλους όσους κατευθύνονται προς την ορεινή Χαλκιδική και θέλουν να κάνουν μια στάση για να ξαποστάσουν. Αμέσως οι μυρωδιές από τις πολλές ταβέρνες σε συνεπαίρνουν…με τις σχάρες να έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά για να σας καλωσορίσουν!

Ανάμεσα στις πολλές και διάφορες ταβέρνες του Αγίου Προδρόμου θα βρείτε και την “Ψησταριά της Μαρίας”, η οποία αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε έναν που θέλει να γευτεί εκλεκτό κρέας και χειροποίητα ορεκτικά. 

Βρίσκεται λίγο μετά την είσοδο του χωριού, στον κεντρικό δρόμο με την ταμπέλα του καταστήματος να αναγράφει με μεγάλα χαρακτηριστικά γράμματα το όνομα της ιδιοκτήτριας “ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΑ”. Πρόκειται για έναν πολύ ωραίο διαμορφωμένο χώρο, άνετο, καθαρό και φιλόξενο. Όπως ακριβώς είναι και οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού άλλωστε, που πάντα είναι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν και να σας καλοδεχτούν!

Στην οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί από το καλοκαίρι του 1999 θα απολαύσεις τα νοστιμότερα κρέατα και φυσικά μεζέδες φτιαγμένους από την κυρία Μαρία, η οποία φροντίζει να κρατάει πάντα την ποιότητα με χειροποίητες γεύσεις: «Κατά βάση σερβίρουμε κρεατικά της ώρας. Έχουμε σουβλάκια, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, κοτόπουλο, λουκάνικο, μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια πανσέτα, παιδάκια κ.α. Σε περιόδους νηστείας βέβαια και σε εθνικές γιορτές σερβίρουμε και θαλασσινά!», λέει στο XalkidikiPolitiki η ιδιοκτήτρια της ψησταριάς  κα. Μαρία Γεωργακούδη για την ποικιλία των πιάτων που μπορεί να βρει κανείς στην επιχείρηση της.

Γεύσεις παραδοσιακές, αυθεντικές που ετοιμάζονται όλες στην κουζίνα της ταβέρνας με την κυρία Μαρία να μην αφήνει τίποτα στην τύχη: «Η αρχή γίνεται με τα κλασικά ορεκτικά και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες. Όλα είναι χειροποίητα, τα φτιάχνω εγώ με μεράκι και πολύ αγάπη», σημειώνει η ίδια, ενώ αναφέρει πως «υπάρχουν φορές που σερβίρονται και παραδοσιακές πίτες ή και μαγειρεμένα φαγητά. Για παράδειγμα κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, στιφάδο και πάει λέγοντας».

Σύμφωνα με την ίδια η πελατεία του μαγαζιού κάθε χρόνο αυξάνεται. Πολλοί είναι εκείνοι που επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό για να δοκιμάσουν ξανά (εκτός από τα σουβλάκια) εκείνα τα υπέροχα σουτζουκάκια και το κοτόπουλο μπούτι που φτιάχνονται από την ίδια με αρώματα και καρυκεύματα: «Το σουβλάκι πάντα έχει την τιμητική του. Όμως, είναι αλήθεια ότι τα σουτζουκάκια και το μπούτι κοτόπουλο φεύγουν πολύ στο μαγαζί. Αρέσουν αρκετά στον κόσμο και μερικές φορές μάλιστα ζητάνε και δεύτερη μερίδα», λέει η ιδιοκτήτρια με χαμόγελο και γεμάτη ικανοποίηση.

Τόσο για την κα. Μαρία όσο και για τον άνδρα της αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι πελάτες να φεύγουν πάντα ευχαριστημένοι: «Προσπαθούμε πάντα να δίνουμε στον πελάτη το καλύτερο. Δεν ξεχωρίζουμε τους πελάτες μας και απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο. Για εμάς αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο πελάτης μας να μείνει ικανοποιημένος και να μας προτιμήσει ξανά!», δηλώνει χαρακτηριστικά η κα. Μαρία.

Αν βρεθείτε λοιπόν στον Άγιο Πρόδρομο κάντε μια στάση στην “Ψησταριά της Μαρίας”. Η κα. Μαρία και ο άνδρας της βρίσκονται εκεί καθημερινά για να σας εξυπηρετήσουν και να σας ικανοποιήσουν με τις μοναδικές σπιτικές γεύσεις που προσφέρουν.

Υ.Γ.: Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το υπέροχο σιροπιαστό ραβανί της κας Μαρίας! Ένα γλυκό όνειρο που το καλοκαίρι σερβίρεται με παγωτό.