Τους άξονες του κυβερνητικού σχεδίου για την ανατροπή των παθογενειών που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τη χώρα και τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κράτους ανέλυσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, συμμετέχοντας στην εκπομπή «Διάλογοι» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας.

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την οδύνη και την θλίψη του για την «εθνική τραγωδία που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας» και αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τραβήξουν διαχωριστική γραμμή απέναντι στις νοοτροπίες του χθες που λειτουργούν ως εστίες αντίστασης στην πρόοδο και την εξέλιξη.

«Επί 44 μήνες κάναμε μια “ειρηνική επανάσταση” στον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση του Κράτους. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλές σημαντικές εστίες αντίστασης, ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Προχωρούμε αποφασιστικά και γρήγορα στην ανατροπή του σκοτεινού κράτους του αναχρονισμού και αντιδρούμε ώστε να κάνουμε πράξη την απαίτηση των πολιτών», σημείωσε ο κ. Καράογλου.

Για το «αποτύπωμα» που αφήνει το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ανέφερε ότι ο θυμός είναι δικαιολογημένος, ενώ καταλόγισε φαρισαϊσμό και υποκριτική στάση στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας σχετικά ότι «δεν βρήκαμε έναν σιδηρόδρομο που λειτουργούσε τέλεια».

Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας αναφέρθηκε στις ευθύνες που βαραίνουν τα φυσικά πρόσωπα που ήταν εντεταλμένα να διεκπεραιώσουν την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού και τα οποία, όπως είπε, «αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων», αλλά και του πολιτικού συστήματος συνολικά που δεν προχώρησε στην ουσιαστική βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου. «Είναι προφανές ότι κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Όπως είναι προφανές ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών. Αυτό είναι το ζητούμενο και γίνεται πράξη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.