“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη και προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου ο  Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, μια συνδιοργάνωση της Eduact με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε φιλοξένησε τη διοργάνωση και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο 6, με την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 52 ομάδες με 500 μαθητές και προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχοντας σαν φετινό θέμα την ενέργεια, βρίσκουν λύσεις και προτείνουν ιδέες για ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών της τοπικής κοινωνίας που ξεπέρασαν τους 80 και συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων εξασφαλίζουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην      κατηγορία CHALLENGE  είναι οι: C3003 RGB X DOTBOTS, C3004 SCRAPS TEAM, C3034 PC-SMART, C3050 IRONBRICK GR34, C3058 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ, C3061 C’ EST LA VIE, C3074 LEGO PIGS, C3080 XtremeRobots, C3109 NO NAME, C3123 ProBot, C3134 1.steinRobotik, C3141 11 κεραυνοί !!!, C3173 Tech Knights, C3174 BotMakers, C3176 ROBOTHOOD, C3184 BOB TEAM.

Τις προκρίσεις του Διαγωνισμού ανακοίνωσε η ομάδα των κριτών, ενώ στην Τελετή Λήξης παρευρέθηκε και ο κ. Νίκος Βεργίδης από τον Χρυσό Χορηγό ΤΙΤΑΝ, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους για τις προσπάθειές τους.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Ασημένιος Χορηγός Motor Oil, οι Μεγάλοι Χορηγοί: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ και ΔΕΔΔΗΕ, ο Χορηγός ΟΛΘ, οι Μεγάλοι Αρωγοί: ΦΟΔΣΑ και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Χορηγός Μετακίνησης Avance και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες Ο3 Out of Ordinary, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.