Ανανεώνουν το ραντεβού τους με τον Πολύγυρο οι οικοδόμοι, με τη νέα κινητοποίηση που προγραμματίζει το Συνδικάτο τους για την Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ, με ομόφωνη απόφαση του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της, το οποίο διεξήχθη στο Καβούρι Αττικής, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς ξεκινώντας το συνέδριό της με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του συγκλονιστικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της:

“Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και
ανταλλαγής κατηγοριών”.