Σε απολογία καλούνται την Παρασκευή, από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, οι τρεις σιδηροδρομικοί που ήδη σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες, σε σχέση με το δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι ο επιθεωρητής κυκλοφορίας, ο οποίος έβγαλε τις βάρδιες για το μοιραίο βράδυ που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη, με συνέπεια τον θάνατο 57 ανθρώπων, αλλά και τους δύο σταθμάρχες. Οι τελευταίοι φέρεται να αποχώρησαν νωρίτερα από το πόστο τους το βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν τις ίδιες βαριές κατηγορίες που ήδη έχουν απαγγελθεί σε βάρος του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι την κατηγορία της διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος. Αδίκημα το οποίο τιμωρείται με ποινή από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη. Επίσης, κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό.

Οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων έχουν οριστεί για την Παρασκευή, αλλά αναμένεται πως όλοι τους θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνήγοροί τους.

Τέμπη: Σύσκεψη για την επανεκκίνηση των δρομολογίων τρένων

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργού συμμετείχαν οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός και ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

«Η ανάταξη των σιδηροδρόμων μας δεν αποτελεί απλά ένα καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί πια κι ένα προσωπικό δικό μου στοίχημα και αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από πλευράς μου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου.

«Ακούσαμε διαλόγους που προκαλούν και οργή και ντροπή. Αρνούμαι προσωπικά να πιστέψω ότι αποτελούν τον κανόνα, όμως και ως εξαιρέσεις δυστυχώς κόστισαν ζωές και γι’ αυτό καμία τέτοια συμπεριφορά πια δεν μπορεί να είναι ανεκτή», επεσήμανε ακόμη μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους διαλόγους ανάμεσα στους σιδηροδρομικούς, πριν και μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

πηγή lifo