Εξηγήσεις ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη θα κληθούν να δώσουν την Παρασκευή οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Τεμπών, οι οποίοι διώκονται ποινικά με τις ίδιες βαρύτατες κατηγορίες με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.

Ενώπιον του ειδικού Εφέτη θα βρεθούν ο επιθεωρητής Λάρισας που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον άπειρο 59χρονο σταθμάρχη, αλλά και οι συνάδελφοί του στην επίχαμη βάρδια, οι οποίοι φαίνεται πως εγκατέλειψαν νωρίτερα το πόστο τους.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας και οι δύο σταθμάρχες κατηγορούνται για:

  • Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών
  • Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματικές βλάβες

Πάντως το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών είναι το βαρύτερο και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους, ενώ μετά την απολογία τους ο εφέτης ειδικός ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών που έχουν ξεκινήσει οι αρχές βρίσκεται το βιβλίο παράδοσης παραλαβής που έχουν οι σταθμάρχες όταν ολοκληρώνουν τη βάρδια τους, καθώς όπως κατήγγειλε ο 59χρονος υπάρχει σβήσιμο με μπλάνκο, ενώ όπως ανέφερε παρόλο που οι συνάδελφοί του έπρεπε να φύγουν στις 23:00, εκείνοι αποχώρησαν νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του.

«Ο κάθε σταθμάρχης μετά τη βάρδια του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η παράδοση – παραλαβή εντυπώνεται εγγράφως στο αντίστοιχο βιβλίο και καταγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας. Μετά το συμβάν η ώρα παράδοσης παραλαβής διορθώθηκε με μπλάνκο στο βιβλίο παράδοσης παραλαβής που τηρείται στο γραφείο του σταθμάρχη», ανέφερε αρχικά.

«Δεν θυμάμαι ποια είναι η πραγματική ώρα που υπογράψαμε ότι παρέλαβα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται πάντα ανοιχτό στο γραφείο του σταθμάρχη, τοποθετημένο σε ένα ράφι και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι περί τις 22:20 και του νέου 22:10», συμπλήρωσε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης.

Στο έγγραφο η ώρα παράδοσης είναι 22:30 και είναι υπογραμμισμένη ενώ θα έπρεπε να είναι 23:00.

Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται ήδη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικό γραφολόγο ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιος και ποιος προσπάθησε να αλλοιώσει στοιχεία.

Πηγή: makthes.gr