Την εκτίμηση ότι οι εκλογές μετατίθενται ακόμη και για τον Ιούνιο εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς μιλώντας στην εκπομπή «Με καθαρή Ματιά» στη Σουζάνα Καζάκα.

Ο κυβερνητικός βουλευτής εξήρε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να κινήσει τις διαδικασίες της έρευνας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών όσο πιο γρήγορα γίνεται και όσο πιο πίσω στο παρελθόν, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για όσα έφτασαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο στο μοιραίο βράδυ. Ο ίδιος σχολίασε ότι πρέπει να βρεθεί το τι απέγιναν 20 δις ευρώ και ποιος ο ρόλος των Ιταλών στα τρένα.

«Κουμάντο έκανε το συνδικάτο. Υπάρχει τεράστια διαφορά στο να διεκδικεί κανείς τα συμφέροντά του, από το να κάνει ό,τι θέλει», σχολίασε ο βουλευτής κάνοντας μια γενικότερη τοποθέτηση για τα γεγονότα της 28ης Φεβρουαρίου.

Ο κ. Βαγιωνάς αναφερόμενος στο έργο του κυβερνόντος κόμματος μίλησε για τα βήματα και τις αλλαγές που έφερε η ΝΔ κατά τη διακυβέρνησή της. «Στους σιδηροδρόμους όμως δεν πήγαμε καλά. Όλοι έχουν ευθύνη και τη μεγαλύτερη, η κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο τα τελευταία 4 χρόνια», είπε και επανέλαβε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει εκλογές αν δεν αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν.

Χάθηκε ή όχι η αυτοδυναμία της ΝΔ;

Είναι φυσική συνέπεια να χάνονται μονάδες από τη ΝΔ μετά την τραγωδία. Αυτό είπε ο κ. Βαγιωνάς εξηγώντας ότι ο θυμός και κυρίως των νέων είναι απόλυτα δικαιολογημένος. «Μέσα σε δυο μήνες αν είναι δυνατόν, να αναλάβουν την έρευνα οι εισαγγελείς», είπε ο κ. Βαγιωνάς, και θεώρησε ότι τα μέτρα που έλαβε το κυβερνόν κόμμα για τους συγγενείς και τα θύματα της τραγωδίας είναι μόνο απαλυντικά.

«Είναι αλήθεια ότι οι εικόνες των Τεμπών έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ξέρω όμως ότι το συμβάν δεν θα αλλάξει τις ενέργειες που έγιναν ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού», πρόσθεσε ο κ. Βαγιωνάς και σημείωσε με έμφαση πως «οι ευθύνες ανήκουν σε όλους και στους υπουργούς. Δεν μπορούμε να κανιβαλίζουμε για έναν υπουργό που έχει μεγάλο όνομα. Παραιτήθηκε αλλά ο νόμος είναι σαφής. Μπορεί να πολιτευτεί ξανά, έχει το δικαίωμα. Αν ο λαός δεν τον θέλει, ας τον τιμωρήσει».