Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κασσάνδρας σε συνεργασία με το Δήμο Κασσάνδρας , διοργανώνει την Τρίτη 21/3/2023 (παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας) δράση με σκοπό τον καθαρισμό από πλαστικά του υδροβιότοπου της Νέας Φωκαίας.

Στη δράση θα συμμετέχουν τα Λύκεια Κασσάνδρας και Πευκοχωρίου.
Το πρόγραμμα θα είναι το εξής :

  • 8:30 συνάντηση στα Λύκεια και μετάβαση στα λεωφορεία
  • 9:30 άφιξη στην περιοχή «αντλίες -μπαβελεικα»
  • 9:45 χαιρετισμός από την Δήμαρχο και την Δασάρχη και χορήγηση εξοπλισμού
  • 11:30 προσφορά κολατσιού
  • 12:30 λήξη και επιστροφή στο σχολείο

«Μία από τις πολλές δράσεις που κάνει ο Δήμος είναι και αυτή δράση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα που συμμετέχει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κασσάνδρας, που προσπαθούμε να κάνουμε πιο ενεργούς τους πολίτες μας σε θέματα περιβαλλοντικά, μα πάνω από όλα τα παιδιά. Είναι η επόμενη γενιά είναι αυτή που θα πρέπει να μπορέσει να δει με πολύ αγάπη το περιβάλλον. Καλώ λοιπόν όλους τους δημότες και τα παιδιά να συμμετέχουν, γιατί είναι όμορφες δράσεις και μας αφυπνίζουν το πνεύμα της αγάπης προς το περιβάλλον. Πρέπει να το προστατεύσουμε γιατί θα είναι ανταποδοτικό στη ζωή μας», σημείωσε στο Xalkidiki Politiki η Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Αναστασία Χαλκιά.

Αναφορικά με την περιβαλλοντική δράση, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κασσάνδρας Τσιρκούδης Γιώργος ανέφερε πως αυτή διοργανώνεται «μία μέρα που είναι της Δασοπονίας 21 Μαρτίου, με σκοπό να πάμε και να κάνουμε έναν καθαρισμό στους υδροβιότοπους του Σάνι. Θα συμμετέχουν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κασσάνδρας και κάποια μέλη του, όπως επίσης έχουμε ενημερωθεί ότι θα έρθουν να μας βοηθήσουν και κάποια παιδιά, όπως κάποιες τάξεις από το λύκειο του Πευκοχωρίου και της Κασσάνδρας. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κασσάνδρας ήταν ο πρωτεργάτης της δράσης και με τη βοήθεια του Δήμου και άλλων φορέων που θα συμμετέχουν σε θέματα οργανωτικά, θα πάμε να κάνουμε έναν καθαρισμό σε ένα σημείο που ως συνήθως δεν πηγαίνουν κάποιοι για να καθαρίσουνε. Θα υπάρχουν πιστεύω αρκετά σκουπίδια».

Αναφορικά με το πρόγραμμα, ο κ. Τσιρκούδης τόνισε πως «θα φύγουμε από το Λύκειο του Πευκοχωρίου στις 08.00 με λεωφορείο το οποίο είναι προσφορά του ξενοδοχείου Alia. Θα πάμε στην Κασσάνδρα, όπου στις 08.30 θα παραλάβουμε από το λύκειο 2 τμήματα. Τα λεωφορεία, τα οποία είναι χορηγία του Δήμου θα είναι εκεί. Πιστεύω κατά τις 09.30 θα είμαστε στο σημείο καθαρισμού. Θα έχουμε κανονίσει κολατσιό για τα παιδιά, το οποίο είναι χορηγία του φούρνου Λεμονή και της μπουγάτσας του κ. Κώστα Μπλεντιτζόγλου, γιατί θα είναι από το πρωί εκεί και θα λείπουν από το σχολείο».