Τον δρόμο της ολοκλήρωσης παίρνουν μία σειρά από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Δήμου Κασσάνδρας. Τα έργα αυτά αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό εντός της Αθύτου, τη δημιουργία τοιχίου στήριξης στον ναό των Αρχαγγέλων, καθώς και τις εργασίες στον Βράχο του οικισμού.

Παράλληλα, εκτελείται και το έργο της βελτιστοποίησης του οδικού άξονα από τη Νέα Σκιώνη προς τη Χανιώτη. Πρόκειται για μία υπέροχη αλλά επικίνδυνη οδική διαδρομή, η οποία ωστόσο έχει υποστεί καθίζηση σε πολλά σημεία. Μέσω του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος διέρχεται μέσα από το δάσος, τελείται πιο εύκολα και γρήγορα η μετάβαση από τη μια πλευρά της χερσονήσου στην άλλη.

«Στην Άθυτο τώρα φτάνουμε στο τέλος. Οι εργασίες στον ΙΝ του Αρχαγγέλου τελείωσαν. Έγινε μία εκπληκτική δουλειά. Παράλληλα, συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες στον Βράχο και αφορούν το ένα τρίτο του έργου που ξεκινήσαμε τώρα, που ήταν το πιο επικίνδυνο σημείο. Το συγκεκριμένο έργο κόπηκε σε τρία τμήματα, διότι έρχεται το καλοκαίρι και δε μπορούμε να αφήσουμε τα μαγαζιά χωρίς να μπορούν να δουλέψουν. Περιμένουμε τώρα την Αρχαιολογική Υπηρεσία να τελειώσει όλες τις διαδικασίες και να μας δώσει το οκ, γιατί πάμε ταυτόχρονα με την Αρχαιολογία», σημείωσε στην κάμερα του Xalkidiki Politiki η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Όσον αφορά δε τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο, η κ. Χαλκιά σημείωσε ότι παράλληλα «οι ιστοί μπαίνουν από την εργολαβία του ηλεκτροφωτισμού και θα τελειώσει και αυτό. Ταυτόχρονα, προχωράει και στη Χανιώτη ο ηλεκτροφωτισμός και τη Δευτέρα ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης του δρόμου από τη Νέα Σκιώνη έως τη Χανιώτη, όπου τα ασφαλτικά συνεχίζουν και δουλεύουν, ενώ στο σημείο θα μπουν φρεατοπάσσαλοι. Θα γίνει μία ολοκληρωμένη δουλειά και θα γίνει ένας δρόμος ασφαλής. Ο δρόμος λοιπόν της Σκιώνης με αυτό το έργο θα εξυπηρετεί πλέον, μετά από 10 χρόνια που είναι σε άθλια κατάσταση, με ασφάλεια τους δημότες».