Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου που ξεπέρασαν σε αριθμό τους 6 χιλιάδες, ολοκληρώθηκε η μεγάλη αθλητική γιορτή του 2ου Αγώνα Δρόμου Specialistas στα Νέα Μουδανιά.

Συνολικά 85 ομάδες που απαρτίζονταν από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, παρέες και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων μαζί με τους μεμονωμένους αθλητές, έτρεξαν στoν αγώνα των 6.000 μέτρων με τον καιρό να είναι αρωγός στην προσπάθεια τους!

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς, η ιδέα του αγώνα ξεκίνησε από τρεις εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής των σχολείων του δήμου, τον Ανδρέα, τη Στέλλα και την Αθανασία που πρότειναν μια διοργάνωση ανάλογη της Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα το 2019 για πρώτη φορά. «Μεσολάβησε ο κορωνοϊός και τώρα επανερχόμαστε με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Όλοι οι άνθρωποι σήμερα μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και για το 2024 με την επόμενη διοργάνωση», επεσήμανε ο δήμαρχος. Άλλωστε σύμφωνα με τον ίδιο, ο αγώνας έχει συμμετοχική σημασία και όχι ανταγωνιστική.

Υπογραμμίζεται ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθούν στο ειδικό δημοτικό και στο νηπιαγωγείο Νέας Προποντίδας για την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Ο Αγώνας Δρόμου ” Γίνε Specialistas” περιελάμβανε δύο διαδρομές, μία των 1000μ. για μαθητές των Δ’ Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και μία των 6000μ. για τις ηλικίες 12-112 ετών.

Σκοπός του αγώνα δρόμου, που έχει περισσότερο τη μορφή γιορτής κι όχι αμιγώς αθλητικής διοργάνωσης, είναι να αναδείξει την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στον αγώνα, την ισότιμη συμμετοχή στη ζωή.