spot_img

    Αμφιβάλλουν οι ειδικοί αν η 21χρονη Πολωνή είναι η Μαντλίν που χάθηκε το 2007

    Τι λένε οι ειδικοί που συνέκριναν τις φωτογραφίες της Μαντλίν ΜακΚαν με την 21χρονη Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε το 2007 από την Πορτογαλία.

    Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της ελβετικής εταιρείας Ava-X, Κρίστιαν Φέρλιν, που μίλησε στην εφημερίδα Blick, «είναι πρακτικά αδύνατο για την νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν».

    Η ελβετική εταιρεία προχώρησε στη σύγκριση φωτογραφιών των δύο προσώπων αμέσως μόλις η 21χρονη, η οποία εμφανίζεται με τρία ονόματα, υποστήριξε ότι αυτή είναι το εξαφανισμένο κορίτσι από τη Βρετανία.

    Όπως εξήγησε ο Φέρλιν, όταν οι ειδικοί της Ava-X συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της 21χρονης Πολωνής με αυτές της ενήλικης ζωής της τότε υπήρξε ταύτιση. Αντίθετα αυτό δεν συνέβη όταν συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της Μαντλίν με τις ενήλικες φωτογραφίες της 21χρονης.

    «Στην πρώτη περίπτωση είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο όταν κάναμε το ίδιο με τις φωτογραφίες της Μαντλίν δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φέρλιν.

    Η τεχνική που εφαρμόζει η εταιρεία είναι να «σπάει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρά τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων.

    Η 21χρονη από την Πολωνία έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώτη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει, ανάμεσα στις οποίες και τεστ DNA.

    «Έχω τα ίδια μάτια, το ίδιο σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, έχω το ίδιο κενό στα δόντια με την Μαντλίν» έχει γράψει σε μια από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Instagram για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς της.

    REAL.GR