Φωτογραφία Αρχείου

Δέκα σορούς έχει ανασύρει μέχρι στιγμής η ακτοφυλακή της Τυνησίας από την θάλασσα μετά τo ναυάγιο που έγινε σήμερα, όταν βυθίστηκε σκάφος που μετέφερε μετανάστες.

Είναι το δεύτερο τέτοιο σκάφος που βυθίζεται στα ανοικτά της Τυνησίας σε διάστημα λίγων ωρών. Ο συνολικός μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται σε 29 νεκρούς.

Αξιωματικός της ακτοφυλακής δήλωσε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από την παραλία της Μαχντία.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 19 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της Τυνησίας σύμφωνα με ανακοίνωση οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πέντε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες έχουν βυθιστεί στα ανοικτά της πόλης Σφαξ, στη βόρεια Τυνησία. Από τα ναυάγια αυτά 67 άνθρωποι αγνοούνται και εννέα να έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναχωρήσεις πλοιαρίων μεταναστών με προορισμό την Ιταλία.

Το λιμενικό της Τυνησίας διέσωσε στα ανοικτά των ακτών της Μάχντια πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν σε σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Σφαξ, δήλωσε ο Ρομαντάν μπιν Όμαρ στέλεχος του Forum for Social and Economic Rights (FTDES).

Παράλληλα το λιμενικό έχει σταματήσει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες περίπου 80 σκάφη που είχαν προορισμό την Ιταλία και έχει συλλάβει περισσότερους από 3.000 μετανάστες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Πηγή: lifo