Για σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 είναι προγραμματισμένη η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ, Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες συνυπαιτιότητας με τον ήδη προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής Νικολάου αναμένεται να καταθέσει έγγραφο υπόμνημα στον ανακριτή, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σχολαστικά αναλυτικό και θα καταλαμβάνει 80 σελίδες.

Ο ίδιος ως υπεύθυνος για το ποιος ήταν σε ποιο σταθμό, πόσες ώρες εργαζόταν και τι καθήκοντα είχε, έχει υποστηρίξει ότι σύμφωνα με το βαρδιολόγιο που είχε συνταχθεί έπρεπε έως 23.00 να βρίσκονται και οι δυο απογευματινοί σταθμάρχες σε υπηρεσία. Σημειώνεται ότι το τρένο πέρασε λίγο μετά τις 23.00.

Με τη συγκεκριμένη απολογία ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος κλήσεων που απηύθυνε ο αρμόδιος ανακριτής σε πιθανούς συνυπεύθυνους του σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά.

Οι δύο προηγούμενοι σταθμάρχες, ο 33χρονος συμβασιούχος Π.Χ. και ο πολύπειρος Κ.Π. μετά από την υποβολή των απολογητικών υπομνημάτων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

capital.gr