Σπουδαία πρόκριση στο Euro 2023 για την Εθνική Νέων με γκολ του Κασσανδρινού Λάμπρου Σμυρλή. Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε την Ιρλανδία με 1-0 και πανηγύρισε την πρωτιά στον όμιλό της και την πρόκριση στο Euro 2023 που θα διεξαχθεί στη Μάλτα το καλοκαίρι.

Στο 48′ ο Λάμπρος Σμυρλής από την Κασσάνδρεια ήταν ο λυτρωτής της Ελληνικής ομάδας αφού με δικό του γκολ ύστερα από ασίστ του Κούτσιας έστειλε την Εθνική U19 μας στα τελικά του Euro. Ο Λάμπρος ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις Ακαδημίες του Άρη Κασσάνδρειας και στην συνέχεια στην ομάδα Cosmos του Μιχάλη Στεργίου.

Η Εθνική Ομάδα άντεξε την πίεση των Ιρλανδών και το τελικό σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Βαν Ντερ Έικ έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην γαλανόλευκη αποστολή. Παρών στην αναμέτρηση ήταν και ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος ταξίδεψε σήμερα το πρωί από την Αθήνα για να στηρίξει την προσπάθεια των νεαρών διεθνών και του τεχνικού επιτελείου.

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Μοναστηρλής, Τασιούρας (41′ Δεληγιάννης), Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης, Σπυράκος, Τσίκος (46′ Σμυρλής), Συμεωνίδης (64′ Νικολάου), Γκούμας (78′ Κυριόπουλος), Τζίμας (46′ Σταυρόπουλος), Κούτσιας.

Ιρλανδία (Τόμ Μόαν): Μέισον, Κούρτις, Ράιαν, Γκρέιαν, Αμπάνκουα, Μέρφι, Γκάλλαχερ, Βάουγκαν (63′ Φεριζάι), Βάτα, Ζέφι (63′ Μούρ), Λόνεργκαν (75′ Ούμεχ).

πηγή: FB Erasitexniko Chalkidikis