Η τοπική αυτοδιοίκηση και θέματα που αφορούν τους δήμους Αριστοτέλη και Σιθωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής “Με Καθαρή Ματιά”  που επιμελείται και παρουσιάζει η Σουζάνα Καζάκα κάθε Πέμπτη στις 21.00 στο Europe One και διαδικτυακά στο Xalkidikipolitiki.

Μ. Ενεχηλίδου: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη

Η Μαρία Ενεχηλίδου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη μίλησε στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά» φιλοξενούμενη της Σουζάνας Καζάκα.

Η κα. Ενεχηλίδου καταγόμενη από τα Ν. Ρόδα, αποκάλυψε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, όπως αυτός θα παρουσιαστεί σύντομα και επίσημα. Η ίδια αναφέρθηκε στις προκλήσεις του δημοτικού συμβουλίου, τα μεταλλεία και τις επιπτώσεις τους στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις τεράστιες προοπτικές που έχει ο δήμος όσον φορά την τουριστική ανάπτυξη.

 

Αβραάμ Σαλπιτκίδης: Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας

Η χερσόνησος της Σιθωνίας που περιβάλλεται από θάλασσα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην Κεντρική Μακεδονία όσον αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό. Τα τουριστικά λιμενικά καταφύγια και ο εκσυγχρονισμός τους ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε από το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τα τελευταία χρόνια, στον δήμο Σιθωνίας. Σύμφωνα με τον κ. Αβραάμ Σαλπικτίδη, πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, το φυσικό κάλλος της περιοχής προσελκύει τουρίστες με σκάφος σε συγκεκριμένες περιοχές.

Έτσι από την πρώτη στιγμή μελετήθηκαν οι υπάρχουσες υποδομές σε κάθε λιμάνι και η ανάπτυξή τους μέσω δημιουργίας ενός δικτύου λιμένων.