Μια ομάδα “ηλικιωμένων” γυναικών ύστερα από πολύ σκέψη πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα ΚΑΠΗ που θα είναι το “βάλσαμο” για όλη την τρίτη ηλικία του Μεταγγιτσίου!

Η σκέψη της αποκοπής από το συγγενικό αλλά και το επαγγελματικό τους πλέον περιβάλλον, οι δυνατότητες επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, η απομόνωση και η ανάγκη για παρέα και συζήτηση ήταν μόνο μερικά από αυτά που γέννησαν μέσα τους την ιδέα να δημιουργήσουν ένα Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στο Μεταγγίτσι για να ζωντανέψουν τα “τιμημένα γηρατειά”, όπως δίκαια τα είχε αποκαλέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η ιδέα βρήκε ανταπόκριση και από άλλες γυναίκες, οι οποίες όλες μαζί, ενωμένες, προχώρησαν στις απαραίτητες κινήσεις για να έχουν ένα δικό τους στέκι που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

«Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να εγκριθεί το καταστατικό από τον δήμο και εάν όλα πάνε καλά το ΚΑΠΗ στο Μεταγγίτσι μας θα είναι γεγονός!», λέει ενθουσιασμένη η κα. Πηγή Κουτσιούκη στο XalkidikiPolitiki.

Η κα. Κουτσιούκη είναι μια από τις γυναίκες που έλαβαν την πρωτοβουλία προσπάθειας δημιουργίας ΚΑΠΗ μαζί με άλλες γυναίκες του χωριού: «Θέλουμε να ξεφύγουμε από την μοναχική καθημερινότητα, να δραπετεύσουμε από μίζερες καταστάσεις, να κοινωνικοποιηθούμε, να αποκτήσουμε φίλους. Να είναι ένας χώρος αναφοράς των προβλημάτων μας», εξηγεί.

Σύμφωνα με την ίδια, αν η διαδικασία προχωρήσει, το ΚΑΠΗ πρόκειται να φιλοξενηθεί σε έναν από τους χώρους του κοινοτικού καταστήματος και να λειτουργήσει άμεσα.

«Πιστεύουμε ότι είναι κάτι με διαχρονική προοπτική, το οποίο αν μη το άλλο θα καλύπτει τις ανάγκες των ηλικιωμένων, να έχουν δηλαδή μία ζεστή και φιλόξενη γωνιά, όπου θα συγκεντρώνονται, θα ανταλλάσουν απόψεις, θα πίνουν τον καφέ τους και θα οργανώνουν δημιουργικές δράσεις», καταλήγει η κα. Κουτσιούκη.