Τα διλήμματα είναι καθαρά για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελευσίνα: «θέλουμε η χώρα να συνεχίζει να βουλιάζει ή να αλλάξει, θέλουμε να μας κυβερνά μια κυβέρνηση αλαζονείας ή ευθύνης; Θέλουμε εντιμότητα ή διαφθορά; Θελουμε δημοκρατία ή οικογενειοκρατία; Δικαιοσύνη παντού ή προνόμια για λίγους;».

Μιλώντας σε συγκέντρωση με πολίτες στο Εμπορικό Κέντρο της Ελευσίνας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι η στρατηγική των αντιπάλων είναι ότι «όλοι το ίδιο είναι, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα». «Ε λοιπόν όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, εμείς έχουμε καθαρό μέτωπο και καθαρά χέρια, και ναι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», σημείωσε, για να τονίσει απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες του «ευρύτερου προοδευτικού τόξου» ότι «στις 22 Μαίου μπορούμε και πρέπει να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων». Είπε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας που στηρίζονται σε προοδευτική προγραμματική βάση μπορεί να είναι πολύ πιο σταθερές από τις κυβερνήσεις της αλαζονείας και της αυτοδυναμίας. Σημείωσε ότι όμως υπάρχει μια προϋπόθεση, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαίου, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά». Τόνισε ότι «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο, ασφαλές, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομιλία του στις δεσμεύσεις του για στήριξη της μεσαίας τάξης και των ανθρώπων της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας. Σχολίασε ότι αντίθετα με ό,τι λένε «κάποια παπαγαλάκια» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει για να βάλει φόρους, «θα έρθουμε όχι για να αυξήσουμε φόρους, αλλά να αποκαταστήσουμε αδικίες, να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να στηρίξουμε και να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ