Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του, πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Για όσα της μετέφερε για το περιστατικό μίλησε στο δικαστήριο η αδερφή του 9ου κατηγορούμενου, που φέρεται να κρατούσε το καραμπίτ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Είχαμε μία όμορφη παιδική ηλικία. Είναι ο μεγάλος μου αδερφός, το στήριγμά μου», είπε η νεαρή ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα. Σύμφωνα με την ίδια, οι δύο τους έφυγαν από την Τήνο για την Αθήνα και στη συνέχεια ο αδερφός της μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη.

«Νιώθω πολύ άβολα και δεν υπάρχουν λέξεις να εκφραστώ. Η μητέρα μου δεν άντεξε με όλα αυτά που έγιναν», σημείωσε η μάρτυρας λέγοντας πως η μητέρα τους έφυγε από τη ζωή λίγους μηνες μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Αναφερόμενη στις μέρες μετά την επίθεση είπε ότι βρήκε αλλαγμένη την κλειδαριά στο σπίτι της στην Αθήνα μετά από έρευνα της αστυνομίας. «Μου είπαν ότι αφορά τον αδερφό μου και ότι εμπλέκεται σε μια υπόθεση στη Θεσσαλονίκη και αν μιλήσω μαζί του να του πω να παραδοθεί», πρόσθεσε.

«Εμένα με πήρε τηλέφωνο μετά την προφυλάκιση. Μου είπε συγγνώμη και ότι θέλει να ξέρω ότι δεν το έκανα εγώ. “Χτύπησα έναν δύο φορές με μαχαίρι”, ήταν τα λόγια του», είπε η μάρτυρας στην κατάθεσή της.

Η μάρτυρας περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως «ράκος» στις επικοινωνίες τους λέγοντας πως όταν άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες της επίθεσης «έκλαιγε και έλεγε ότι δεν ήξερε ποιον χτύπησε. Όταν η δικηγόρος πήγε στη φυλακή με τα στοιχεία μου είπε “να ξέρεις είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανα εγώ”», ανέφερε η μάρτυρας.

«Είμαι αδερφή του και θέλω να ξέρει πως είμαι εδώ. Όταν μιλάμε για το περιστατικό κλαίει. Μου είπε ότι χτύπησε κάποιον εξωτερικά του ποδιού. Για το περαστικό ανέφερε πως δεν είδε ποιος χτύπησε τον Άλκη γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε.

«Η μαμά μου είπε ότι “το παιδί μου δεν έχει μέσα του”. Συζητούσαμε πολύ για να καταλάβουμε τι πήγε λάθος καταδικάζοντας φυσικά το γεγονός. Όταν μάθαμε για τη δίκη σκεφτόταν πολύ πώς θα έρθει, πώς θα αντιμετωπίσει τους γονείς του Άλκη. Έφυγε όμως πολύ ξαφνικά», σημείωσε, ενώ ο κατηγορούμενος έκλαιγε καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Η δίκη συνεχίζεται.

VORIA.GR