Μεγάλη απήχηση γνώρισε εδώ και 4 χρόνια η πρωτοβουλία του δήμου Πολυγύρου να ιδρύσει τράπεζα αίματος για τις ανάγκες των δημοτών. Η κα. Έφη Κελιαφάνου, ειδική σύμβουλος Κοινωνικών Δράσεων και Πολιτισμού του δήμου, εξηγεί ότι οι ανάγκες που υπήρχαν για αίμα οδήγησαν τον δήμο να ιδρύσει την τράπεζα και να διοργανώνει τακτικές αιμοδοσίες δύο φορές τον χρόνο.

Μιλώντας στη Σουζάνα Καζάκα, η κα. Κελιαφάνου τόνισε: «Η ανάγκη για αίμα υπάρχει πάντα. Η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να μας οδηγήσει στην αιμοδοσία. Όλοι πρέπει να προσφέρουμε, γιατί δεν ξέρουμε αν αύριο θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χρειαστούμε το αίμα. Όλοι οι δημότες εξυπηρετούνται από την τράπεζα αίματος, κανείς ποτέ δεν έμεινε αβοήθητος», τόνισε και ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο δόθηκαν πάνω από 500 φιάλες στο σύνολο του δήμου.

Οι επόμενες αιμοδοσίες θα γίνουν τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη στο γυμνάσιο Πολυγύρου από τις 9.00 το πρωί ως τις 13.00 το μεσημέρι. «Η επιλογή της Μ. Εβδομάδας έχει να κάνει και με το γεγονός ότι αυτές τις μέρες βρίσκονται στον τόπο μας και οι φοιτητές που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι», εξήγησε η κα. Κελιαφάνου.