zografou

Στον ορισμό της Κατερίνας Ζωγράφου ως αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής αναμένεται να προχωρήσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, μετά και την παραίτηση, την προσεχή Δευτέρα, του Γιάννη Γιώργου, ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές συγκυρίες ανοίγουν τον δρόμο σε γυναίκα αυτοδιοικητικό, για πρώτη φορά στη Χαλκιδική, να κάτσει στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, συνεχίζοντας, εν προκειμένω, το έργο της διοίκησης Τζιτζικώστα. Η Κατερίνα Ζωγράφου έχει δηλώσει πολλές φορές ότι προσπαθεί και μάχεται για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών της Χαλκιδικής και θα συνεχίσει να πράττει το ίδιο.

Σύντομο βιογραφικό Κ. Ζωγράφου

ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

1984 Λήψη Πτυχίου Αγγλικής γλώσσας Lower Micighan.

1985 Αποφοίτηση από το Γενικό Λύκειο Αρναίας με βαθμό ‘19 ’.

1986.1991 Φοίτηση στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση Φυτικής    Παραγωγής και αποφοίτηση με βαθμό πτυχίου ‘ Λίαν Καλώς ’ ‘7,38’. Πτυχιακή διατριβή στη Μελισσοκομία με αντικείμενο μελέτης την Βαρρόα και την Ασκοσφαίρωση, βαθμός ‘’10’’, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘’ Μελισσοκομική Επιθεώρηση ‘’, 5(7 και 8) : 176-178.   Λήψη υποτροφίας στο τρίτο έτος φοίτησης.

1992   Λήψη Διπλώματος οδήγησης  αυτοκινήτου ερασιτεχνικό.

1994   Συμμετοχή σε σεμινάριο με θέμα ‘’Αγροτουρισμός‘’.

1997   Λήψη Πτυχίου χειρισμού Η/Υ από τον εκπαιδευτικό οργανισμό LCPC  (Windows 95, Word, Excel, Access, Power Point).

2000   Συμμετοχή και λήψη πιστοποίησης σε εκπαίδευση με θέμα ‘’ Συστήματα ολοκληρωμένης Διαχείρισης ‘’, AGRO 2-1 KAI AGRO 2-2, το οποίο οργανώθηκε από τον Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. – ΝΠΙΔ  (AGROCERT ).

2002        Λήψη Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην ειδίκευση :
«Οικολογία και Αειφορική Διαχείριση Οικοσυστημάτων» της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Πτυχιακή διατριβή : «Στοιχεία της βιολογίας και μορφολογίας του εντόμου Marchalina hellenica». Δημοσίευση στοιχείων της εργασίας αυτής στην ΄΄Μελισσοκομική Επιθεώρηση΄΄ και παρουσίαση της στο Εντομολογικό Συνέδριο (Ιωάννινα, Νοέμβριος 2001).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Γεωπόνος με σύμβαση ορισμένου χρόνου, επί σειρά οκτώ ετών (1992-1999), στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χαλκιδικής, στους τομείς Δακοκτονίας, Εκπαίδευσης αγροτών και Οικονομικών ενισχύσεων.

Ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο Τεχνικό Λύκειο Αρναίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 1992-1993.

Προγραμματιστής και εκτελεστής του μεγαλυτέρου μέρους ευρωπαϊκού προγράμματος ‘’ Βιολογική Μελισσοκομία ‘’, με φορέα το Δήμο Αρναίας (1992-1993), καθώς και συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘’ Euroform’’ του ιδίου φορέα, σε συνεργασία με το εργαστήριο Μελισσοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., κυρίως στο ερευνητικό μέρος του (1993).

Εκπόνηση καλλιεργητικών σχεδίων Βιολογικής Γεωργίας, προς ένταξη στον Καν (ΕΟΚ) 2078/92.

Επόπτης στο Μελισσοκομικό Κέντρο Χαλκιδικής με απόσπαση στο Ινστιτούτο Μελισσοκομίας (ΕΘΙΑΓΕ), (2000-2001).

Ιδιώτης γεωπόνος – μελετητής : Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2000-2006, 2007-2013 και 2014-2020. Σύμβουλος Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Πιστοποιημένη ως Γεωργικός Σύμβουλος. Πιστοποιημένη από το ΓΕΩΤΕΕ ως συντάκτης Σχεδίων Βελτίωσης και Σχεδίων Δράσης. Μελέτες και εφαρμογή συστημάτων HACCP και ISO 22000. Οικονομοτεχνικές μελέτες Μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και ΟΠΑΑΧ. Συστήματα Ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών. Προμελέτες διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Εφαρμογή γεωπεριβαλλοντικών μέτρων και πρακτικών. Πιστοποιημένη στο Μητρώο Συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων. (2000 έως και σήμερα).

Άδεια ασκήσεως γεωτεχνικού επαγγέλματος, ειδικότητας ΓΕΩΠΟΝΩΝ,  από την 09/09/2002.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Χαλκιδικής, στους τομείς Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αγροτικής Οικονομίας.

Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων ¨ΠΝΟΗ¨.

Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.Π.Α.Μ.Α.Χ. (Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής).

Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναπληρωματικό Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέλος της τετραμελούς Επιτροπής Βοσκοτόπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1992.

Μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας από το 2002.

Μέλος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Μέλος της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας.