Στα έργα της ασφαλτόστρωσης στον κεντρικό οδικό άξονα που διαπερνά την Κοινότητα της Ουρανούπολης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τις εργασίες σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής, που αποτελεί είσοδο για την μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους.

«Μιλάμε για τη συνέχεια ενός μεγάλου έργου ασφαλτοστρώσεων και στις 16 Κοινότητές μας. Έχουμε περάσει πια στην δεύτερη φάση ενόψει και της βελτίωσης του καιρού, που είναι απαραίτητος για τέτοιου είδους έργα και νομίζω ότι η Ουρανούπολη, η πύλη του Αγίου Όρους, αν θέλετε η βιτρίνα του του Δήμου μας, το είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ και ο κεντρικός δρόμος αλλά και ο περιφερειακός δρόμος της Ουρανούπολης θα είναι καινούριοι σε λίγες μέρες», σημείωσε στο Xalkidiki Politiki ο κ. Βαλιάνος, εκτιμώντας παράλληλα ότι το συγκεκριμένο έργο «βελτιώνει τόσο την υποδομή για τους ντόπιους κατοίκους, όσο και για τους πολυάριθμους επισκέπτες. Από αυτόν τον δρόμο έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να περνάνε και 800.000 προσκυνητές για το Άγιο Όρος. Επομένως ήταν μία απαραίτητη υποδομή η οποία γίνεται πράξη όπως το είχαμε υποσχεθεί».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των δημοτών στο συγκεκριμένο έργο, ο κ. Βαλιάνος εκτίμησε ότι «η εικόνα και η υποδοχή των επαγγελματιών και των δημοτών ήταν πραγματικά πολύ ενθαρρυντική και οι άνθρωποι το υποδέχτηκαν με μεγάλη ανακούφιση, καθώς μια τέτοια υποδομή είχε να βελτιωθεί πολλές δεκαετίες στην Ουρανούπολη».

Παράλληλα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε μία σειρά από άλλα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν. Χαρακτηριστικά όπως σημείωσε «σε λίγες ημέρες υπογράφουμε τη σύμβαση για μία πολύ σημαντική ανάπλαση από τον πύργο της Ουρανούπολης προς την Μονή Ζυγού, όπου και εκεί βελτιώνουμε τη δημόσια εικόνα του κοινόχρηστου χώρου, ενώ ταυτόχρονα έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες για το παραλιακό μέτωπο, για τα καταστήματά μας, με καινούριες πέργκολες και διεκδικούμε πια τη χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα ξεκινάει και η μελέτη της αναβάθμισης του βιολογικού της Ουρανούπολης. Είναι σε εξέλιξη η μελέτη για αναπλάσεις μέσα στον οικισμό και γενικά προχωράνε πάρα πολλές πρωτοβουλίες για έναν τόπο που το έχει πραγματικά ανάγκη».