Λαμπρότητα και κατάνυξη χαρακτηρίζουν την τέλεση της Ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Ιερισσού, που μάλιστα μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ειδικότερα όπως διαβάζουμε στον διαδικτυακό τόπο της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου:

“Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια ετελέσθη η Ακολουθία του Α΄ Νυμφίου, δηλαδή ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας, στον πάγκαλλο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως της Ιερισσού. Της Λαμπράς Ακολουθίας, η οποία σημειωτέον ανεμεταδίδετο από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Διευθυντού του εντιμοτάτου κ. Αλεξάνδρου Κατσιάρα, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιούμενος από τους Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση.

Ο Ιερός Ναός ευπρεπισμένος και με χθαμαλό το φως, φροντισμένος από τον δραστήριο Εφημέριό του Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειο Ανυφαντή, επληρώθη από τον φιλόχριστο Λαό της Ιερισσού, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και υποψήφιο Βουλευτή κ. Ιωάννη Γιώργο, τον Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη κ. Αλέξιο Αντωνίου , την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη κα Μαρία Ενεχηλίδου κ.ά. Να σημειωθή ότι μετά το πέρας της Ακολουθίας του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Ιερισσού, ο Εφημέριός του Αιδ. Πρωτ. π. Μακάριος Ζωνάρας, προσήλθε στην ως άνω Ακολουθία, τονίζοντας την ενότητα της Τοπικής Εκκλησίας και τον σεβασμό στον Επίσκοπό του!

 Τα Ιερά Αναλόγια λάμπρυναν με την Βυζαντινή Τέχνη τους οι Μουσικολογιώτατοι: ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Στυλιανός Χαμαϊδός με τους συνεργάτες του και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόλαος Τσεπίσης.

 Ευχαριστίες πολλές στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους κ.κ. Ιωάννη και Δημήτριο Κατσάγγελο και Δημήτριο Χαριστά για την λήψη των Ιερών Ακολουθιών εντός των Ιερών μας Ναών, ως και στον Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη που συντονίζει την όλη εμβέλεια του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεώς μας, ΜΑΡΤΥΡΙΑ FM 97,1″.