Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το ανακαινισμένο πάρκο της Χανιώτης στον δήμο Κασσάνδρας. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αναβαθμίζει αισθητικά και πρακτικά το σύνολο του οικισμού, αφού προσφέρει επιμέρους χώρους αναψυχής για όλες τις ηλικίες. Χαρακτηριστικό είναι το θεατράκι των 250 θέσεων που θα δύναται να φιλοξενεί δράσεις και εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων. Το τοπίο θα πρασινίσει κατά 1000 τ.μ. που θα φυτευτούν με διάφορα φυτά και δέντρα.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Κασσάνδρα τοποθετούνται σε υπαίθριο χώρο όργανα γυμναστικής, τρία στον αριθμό, ώστε να μπορούν να αθλούνται οι νέοι.

Στη Χανιώτη εξάλλου, έχει σχεδιαστεί και προγραμματίζεται η ανάπλαση της πλατείας του οικισμού, η οποία όμως θα εκτελεστεί μετά τη θερινή σεζόν. Το έργο, σε συνδυασμό με το έργο του κόμβου από τον Οκτώβριο, θα καταστήσουν τη Χανιώτη πρότυπου τουριστικού οικισμού.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, τα έργα στην Κασσάνδρα εκτελούνται με αναγκαίες καθυστερήσεις αφού ο δήμος είναι κατεξοχήν τουριστικός προορισμός και ο χρόνος εκτέλεσης των παρεμβάσεων συρρικνώνεται κατά πολύ. Αυτό, σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες αφήνουν μικρά χρονικά περιθώρια για εξωτερικές εργασίες. «Πιστεύω όμως ότι οι κάτοικοι στη Χανιώτη θα απολαύσουν αυτά τα τρία μεγάλα έργα. Τον κόμβο Χανιώτης, την ανάπλαση της πλατείας και το όμορφο πάρκο που ετοιμάζουμε», σημείωσε η δήμαρχος, κα. Χαλκιά.

Τα έργα στη Χανιώτη επιθεώρησε η δήμαρχος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Ηρακλή Λειβαδιώτη.