Στον κεντρικό πεζόδρομο στο Πευκοχώρι, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του τουρισμού κάθε καλοκαίρι, βρίσκεται το Cafe-Bar Mamos. Πρόκειται για έναν χώρο που αποπνέει χαλαρωτική διάθεση, αφού χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο περιβάλλον του, με μίνιμαλ σχεδιασμό και άκρως φιλική ατμόσφαιρα.

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει και την εορταστική διάθεση να κορυφώνεται ενόψει Πάσχα, η έξοδος σε κάποιο κατάστημα εστίασης γίνεται μία απαραίτητη και χαλαρωτική συνήθεια, ειδικά όταν αυτή συνδυάζεται με εξαιρετικής ποιότητας καφέ. Το Mamos ξεχωρίζει για τη μοναδική ποικιλία που διαθέτει, αφού δίνει έμφαση στο καλό και αρωματικό χαρμάνι που υπόσχεται να μην αφήσει κανέναν λάτρη του καφέ παραπονεμένο. Η μέρα στον Mamos ξεκινάει περίπου στις 10 το πρωί. Το vibe του μαγαζιού συνδυάζει τη μοντέρνα και χαλαρή αισθητική που κλείνει το μάτι στην παράδοση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει όλα όσα αναζητούμε στην έξοδό μας που δεν είναι άλλα από έναν καλό φρεσκοαλεσμένο καφέ, σε συνδυασμό με ένα πλούσιο brunch, με υλικά και συνταγές από την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πιάτα με αγνά υλικά της ελληνικής κουζίνας που συναντούν τις μοντέρνες τεχνικές. Στραπατσάδα, sandwich, πιάτα με avocado και άλλα εκλεκτά υλικά βρίσκονται στο μενού του Mamos, ιδανικά για ξεκινήσεις πλούσια τη μέρα σου.

Οι θησαυροί όμως που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο μενού του καταστήματος δεν σταματούν εκεί, αφού διαθέτει μία από τις πιο πλούσιες και ιδιαίτερες ποικιλίες κρασιών, premium ποτά και γευστικές μπύρες. Από τις βασικές μέχρι τις premium και τις special, η κάβα του μαγαζιού διαθέτει συνολικά πάνω από 30 ετικέτες Whiskey, 20 Gin και εξίσου πολλά κρασιά προερχόμενα τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον ξένο αμπελώνα. Κτήμα Γεροβασιλίου, Κυρ Γιάννη, Τσάνταλη είναι μόνο μερικές από τις ελληνικές μάρκες οίνου που μπορεί να απολαύσει κανείς, ενώ ταυτόχρονα ο κατάλογος διαθέτει και ξένα κρασιά από Γερμανία και Ιταλία, που υπόσχονται να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο.

Η ιστορία 

Ήταν το 1997 όταν ο Γιάννης Μάμος αποφάσισε να ανοίξει την καφετέρια σε ένα από τα πιο γνωστά και κεντρικά σημεία του Πευκοχωρίου, επάνω στον πεζόδρομο, που στη συνέχεια αποτέλεσε μία οικογενειακή επιχείρηση-σταθμό τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους που επισκέπτονται την περιοχή. Έπειτα από 25 χρόνια τα ηνία έχει αναλάβει ο γιος της οικογένειας, ένας νέος άνθρωπος που το πάθος του και η αγάπη του για τον καλό και ποιοτικό καφέ τον οδήγησαν στο να εκπαιδευτεί περεταίρω πάνω στο αντικείμενο, παρακολουθώντας σεμινάρια, αλλά και συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς.

 

Το Cafe-Bar Mamos βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο στο Πευκοχώρι και μας κρατάει συντροφιά από τις 10:00 το πρωί έως και αργά το βράδυ, για όσους θέλουν να κλείσουν την ημέρα τους συνοδεία ενός από τις πιο premium μάρκες ποτών από όλο τον κόσμο.