Μπροστά στη θάλασσα και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, βρίσκεται ένα από τα πιο παραδοσιακά εστιατόρια της Αθύτου, στην περιοχή Βάρκες. Ο λόγος για τα «Γλαράκια», που λειτουργούν από το 1960, και από το 2015 υπό τη νέα διεύθυνση της κυρίας Μαρίας και του συζύγου της, επαγγελματία ψαρά. Οι δυο τους έχουν αναλάβει τα ηνία, προσφέροντας στους πελάτες του καταστήματος φρέσκα ψάρια και συνταγές όπως μαρινάρα linguini με θαλασσινά και αχνιστά μύδια.

Στο “Γλαράκια” οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, καθώς απολαμβάνουν τη θέα της θάλασσας. Το μενού του καταστήματος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη φρεσκάδα και την ποιότητα των υλικών, ενώ τα εκλεκτά πιάτα που διαθέτει υπόσχονται να ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η διαρκής αναζήτηση της ποιότητας, η τέλεια εξυπηρέτηση και η επιμέλεια στην παρασκευή των πιάτων αποτελούν τα μυστικά της επιτυχίας του καταστήματος. Στο επίκεντρο αυτής της επιτυχίας βρίσκεται η κυρία Μαρία και ο σύζυγός της, που με την προσωπική τους αφοσίωση και το πάθος τους για τη γαστρονομία, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν χώρο, όπου η ποιότητα και η γεύση αποτελούν προτεραιότητα. Οι επισκέπτες της ψαροταβέρνας μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα, με συνταγές που διατηρούν την παράδοση και την κουλτούρα της περιοχής.

«Ο σύζυγός μου ήταν επαγγελματίας ψαράς, όπως και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του καταστήματος. Έτσι λάβαμε την απόφαση να δραστηριοποιηθούμε επαγγελματικά στον τομέα που γνωρίζουμε καλά», αναφέρει η κα Μαρία, η οποία εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια σερβίρει σε ντόπιους αλλά και τουρίστες εκλεκτές γεύσεις προερχόμενες από τη θάλασσα της περιοχής.

Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος, ξεχωρίζουν τα φρέσκα ψάρια που επιλέγει ο σύζυγος της κυρίας Μαρίας, καθώς και τα μαγειρευτά που παρασκευάζονται καθημερινά με μεράκι και φροντίδα, όπως το ψητό χταπόδι, η γαρίδα στη σχάρα, η μαρινάρα linguini με θαλασσινά, αλλά και ορισμένα κρεατικά. Αν είστε λάτρεις των μυδιών, τότε το κατάστημα θα σας ενθουσιάσει με τα αχνιστά μύδια που διαθέτει.

Εκτός από τις υπέροχες γεύσεις που σερβίρουν, τα “Γλαράκια” διαθέτουν και έναν άνετο χώρο στην παραλία, με ξαπλώστρες όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο συνοδεία του καφέ ή του ποτού σας.

Τα “Γλαράκια” λειτουργούν κάθε χρόνο την θερινή σεζόν από την 1 Απριλίου έως τα τέλη  Οκτωβρίου. Η μέρα ξεκινάει με άριστης ποιότητας καφέ, ενώ από τις 12:00 μέχρι τις 23:00 το μαγαζί σερβίρει φαγητό και ποτό.