Φωτογραφία Αρχείου

Μια δεύτερη αρκούδα αιχμαλώτισαν οι αρχές του Τρεντίνο μετά από εκείνη που σκότωσε έναν νεαρό που έκανε τζόκινγκ στις αρχές Απριλίου.

Πρόκειται για μια αρσενική αρκούδα που τραυμάτισε πεζοπόρο στις αρχές Μαρτίου. Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη που σκότωσε τον 26χρονο Αντρέα Πάπι στο Τρεντίνο στις 6 Απριλίου ήταν αρσενική.

Η εντολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της επαρχίας, τον Μαουρίτσιο Φουγκάτι,προβλέπει την ευθανασία της αρκούδας με την ονομασία «MJ5». Το ζώο, που εντοπίστηκε χάρη σε δείγματα DNA που άφησε πάνω στο θύμα του, επιτέθηκε στις 5 Μαρτίου σε έναν πεζοπόρο, στην κοιλάδα του Ράμπι, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και το κεφάλι.

Η ευθανασία της αρσενικής αρκούδας «δικαιολογείται από την ανάγκη να διαφυλαχθεί η υγεία και η δημόσια ασφάλεια» στην ορεινή, δασώδη επαρχία του Τρεντίνο όπου υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 120 αρκούδες.

Τρεντίνο: Δεν έχει προχωρήσει η ευθανασία της πρώτης

Πάντως, οι τοπικές αρχές ήθελαν να κάνουν ευθανασία και στην πρώτη αρκούδα, όμως το διοικητικό δικαστήριο του Τρέντο ανέστειλε προσωρινά την απόφαση αυτή.

Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη αιχμαλωτίστηκε και η θηλυκή αρκούδα «JJ4», η οποία επιτέθηκε και σκότωσε τον κοντά στην κοινότητα Κάλντες, στις 5 Απριλίου

Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις στην Ιταλία, όπου οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων καταγγέλλουν με δριμύτητα τη διαχείριση της άγριας πανίδας από τις τοπικές αρχές.

πηγή lifo