Ένας φιλάνθρωπος κουμπαράς αναμένεται να στηθεί στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου ανάμεσα στον Νέο Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας και τον Α.Ο. Χανιώτης.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει τόσο στη διοίκηση της Ένωσης όσο και στα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία του νομού Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ» και σκοπό έχει την οικονομική στήριξη των γονέων και φίλων του συλλόγου. Την ευθύνη από πλευρά της Ένωσης ανέλαβε ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Ισαάκ Εδιάρογλου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τα μέλη του συλλόγου. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή χρονιά που διοργανώνεται αυτή η δράση, καθώς πέρυσι είχε στηθεί επίσης κουμπαράς στον αντίστοιχο τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΧ που είχε λάβει χώρα στον Ορμύλια του Δήμου Πολυγύρου.

«Είδαμε ότι πέρυσι είχε επιτυχία και αυτό μας ενέπνευσε να διοργανώσουμε αντίστοιχη δράση και φέτος» σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ κ. Σαρηγιαννίδης Σταύρος, τονίζοντας ότι «έχουμε και διαπροσωπικές σχέσεις με τα μέλη του συλλόγου, οπότε έχουμε την ανάγκη να στηρίξουμε την προσπάθειά τους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο σημαντικός παράγοντας για την συγκέντρωση εσόδων προς όφελος της «Αγάπης» αναμένεται να διαδραματίσει η προσέλευση του φίλαθλου κοινού η οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από τον καιρό. «Υπολογίζουμε ότι θα έχει κόσμο ο τελικός, γιατί είναι δύο ομάδες οι οποίες “κουβαλάνε” κόσμο», αναφέρει ο κ. Σαρηγιαννίδης εκτιμώντας πως σε αριθμό, ο τελικός μπορεί να συγκεντρώσει σε περίπτωση καλοκαιρίας ακόμα και 1500 άτομα.

Λίγα λόγια για την «ΑΓΑΠΗ»

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία του νομού Χαλκιδικής «Η Αγάπη» που εδρεύει στον Πολύγυρο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1992 από μια ομάδα γονέων και φίλων, προκειμένου να υπερασπιστεί θέματα κοινού ενδιαφέροντος για όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και να αποτελέσει έναν ανεξάρτητο και ισχυρό φορέα εκπροσώπησης στην ελληνική κοινωνία και Πολιτεία.

Κύρια αποστολή του συλλόγου ήταν και συνεχίζει να είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά καθιερώνονται με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον ν. 4074/2012.

του Κλεόβουλου Χατζηβασιλείου