Στην κυκλοφορία αναμένεται να δοθεί στα τέλη του επόμενου μήνα, έπειτα από 18 χρόνια, ο αυτοκινητόδρομος που ενώνει τη Νέα Σκιώνη με τη Χανιώτη.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κάνουμε αυτό το έργο. Ήταν ένα πρόβλημα του δρόμου σε δύο σημεία εδώ και περίπου 18 χρόνια. Ολοκληρώσαμε τη μελέτη, στη συνέχεια πίεσα πάρα πολύ για να χρηματοδοτηθεί και αφού το πετύχαμε, τώρα υλοποιείται το έργο», σημείωσε στο Xalkidiki Politiki η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο το συγκεκριμένο έργο «ενώνει ακριβώς τη χερσόνησο στη μέση. Από το πιο τουριστικό κομμάτι στα ανατολικά, προς τα δυτικά», ενώ αναμένεται να «χρησιμοποιείται και από τους δημότες, αλλά και από τους τουρίστες. Θεωρώ ότι είναι ένα έργο που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και που θα τελειώσει γύρω στο τέλος Μαΐου και θα το δώσουμε στην κυκλοφορία για να σταματήσει και το πρόβλημα. Δυστυχώς για να γίνει ένα έργο υπάρχει ταλαιπωρία. Ελπίζουμε λοιπόν μέχρι το τέλος του Μαΐου που θα τελειώσει, μετά να λυθεί το πρόβλημα αυτό συνολικά».

Η κα Χαλκιά σημείωσε πως πρόκειται για «μία πολύ μεγάλη κατασκευή, που αποτελείται από πασσαλομπήξεις, από φρεατοπασσάλους», ενώ όπως πρόσθεσε για την πρόοδο του έργου «μπήκαν ήδη οι κατασκευές από τον πρώτο φρεατοπάσσαλο, οπότε μπαίνουν και τα τσιμέντα. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη κατασκευή και θα καθυστερήσει μέχρι τέλους Μαΐου, αν ο καιρός βοηθήσει, λόγω των τσιμέντων που πρέπει να πέσουν για να στεγνώνουν για να προχωράνε».