Τη Σάρτη επισκέφθηκε σήμερα παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής με τη Νέα Δημοκρατία Γρηγόρης Τάσιος.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρ. Τάσιου:
«Στη Σάρτη παραβρέθηκα σήμερα, όπου οι Αφησιανοί γιόρτασαν με όλες τις πρέπουσες τιμές τον Αη Γιώργη τους! Ο Άγιος Γεώργιος έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των συντοπιτών μου, αφού ήταν ο προστάτης του νησιού τους πριν διωχθούν από τους Τούρκους και έρθουν στη Σάρτη για να ξαναστήσουν τη ζωή τους.
Φέτος, μετά από 3 χρόνια λόγω πανδημίας, χάρη στον Πολιτιστικό Σύλλογο την χάρτης “Η Αφησιά”, που αποτελεί το θεματοφύλακα της παράδοσης, αναβίωσαν το ιστορικό έθιμο με μια μεγαλοπρεπή γιορτή, παρουσία του Δημάρχου Σιθωνίας κ. Ντέμπλα, Αντιδημάρχων, Πρ. Δημ. Συμβουλίου κα. Δαλαβίτσου, δημοτικών, τοπικών συμβούλων και τον Πρ. Κοινότητας Σάρτης, κ. Σπανό.
Μαζί με τους κατοίκους της Σάρτης ακολουθήσαμε την πομπή των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου, τα οποία φορούσαν τις παραδοσιακές τους στολές από τη θάλασσα του Μαρμαρά μεταφέροντας την εικόνα του Αγίου Γεωργίου προς το ξωκλήσι του Αγίου για να τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία».