«Παρά τη διεθνή αβεβαιότητα πετύχαμε ανάπτυξηδιπλάσια του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Αύξηση των εξαγωγών και των άμεσων ξένων επενδύσεων σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Δραστική μείωση της ανεργίας με πάνω από 300 χιλ. νέες θέσεις δουλειάς. Πετύχαμε, αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις της οικονομίας μας και είμαστε τώρα ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα. Πετύχαμε τη δημιουργία των προϋποθέσεων που εγγυώνται ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Αποδείξαμε ταυτόχρονα πως ό,τι λέμε το κάνουμε, πως είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, πως τηρούμε το λόγο μας», τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα The OPINION.

Όπως επισημαίνει: «Θυμάμαι στις εκλογές του 2015 πολλούς συμπολίτες μας που αντιλαμβάνονταν πως όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνουν, αλλά αρκούνταν και στα μισά. Σήμερα ξέρουν πως όχι μόνο δεν έγιναν τα μισά, αλλά επιβλήθηκαν τα ακριβώς αντίθετα. Δεν μπορεί λοιπόν να επενδύουν στην πλειοδοσία, αλλά στην αξιοπιστία. Διότι και πάλι αν δοκίμαζε κανείς να εφαρμόσει όσα υπόσχεται ο Συριζα, και πάλι σε μνημόνια θα καταλήγαμε. Και αυτό δεν το αντέχουμε. Δεύτερη φορά στη συμφορά δεν την αντέχουμε».

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης αναφέρει: 

Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, η χώρα μας αντιμετώπισε αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις. Την οργανωμένη από τη γείτονα απόπειρα μαζικής εισβολής μεταναστών. Τις παρατεταμένες προκλήσεις της στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο. Την πανδημία που επέβαλε πρωτόγνωρα μέτρα άμυνας, με βαριές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία. Την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία  και τη συνακόλουθη έκρηξη του πληθωρισμού, την εισαγόμενη ακρίβεια.

Όλοι οι Έλληνες βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις και η Κυβέρνηση είχε χρέος να πάρει αποφάσεις που να απαντούν στις προκλήσεις, με κοινωνική ευαισθησία χωρίς να υπονομεύουν την πορεία της χώρας. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και απλό. Πολύ περισσότερο όταν κάποιοι προσδοκούσαν και επένδυαν στην αποτυχία της χώρας για να πληγεί η Κυβέρνηση. Κινηθήκαμε έτσι όχι μόνο χωρίς καμιά συμπαράσταση, αλλά και -πολλές φορές- με την υπονόμευση της Αντιπολίτευσης, σε βάρος της ίδιας της Πατρίδας μας.

Προφανώς δεν έγιναν όλα τέλεια, δεν διεκδικήσαμε και δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Μπορέσαμε, όμως, και κρατήσαμε όρθιο τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό. Διαθέσαμε πάνω από 57 δις για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων και άνεργων. Και τελικά, τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πολλές φορές μάλιστα αποδείξαμε στη διεθνή κοινότητα ότι το «μαύρο πρόβατο» του παρελθόντος έγινε πρότυπο για αποφάσεις του μέλλοντος.

Συνεχίσαμε ταυτόχρονα, παρά τις δυσκολίες της διεθνούς συγκυρίας, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που δεσμευτήκαμε προεκλογικά. Τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τις θεσμικές πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Δώσαμε ταυτόχρονα έμφαση στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας, την ενίσχυση των Ενόπλων μας δυνάμεων, τη διεύρυνση και ενδυνάμωση των διεθνών συμμαχιών μας, τη μετεξέλιξη της Πατρίδας μας -με πυρήνα τη Βόρεια Ελλάδα- σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο, σε πύλη για τα Βαλκάνια.

Παρά τη διεθνή αβεβαιότητα πετύχαμε ανάπτυξη διπλάσια του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Αύξηση των εξαγωγών και των άμεσων ξένων επενδύσεων σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Δραστική μείωση της ανεργίας με πάνω από 300 χιλ. νέες θέσεις δουλειάς. Πετύχαμε, αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις της οικονομίας μας και είμαστε τώρα ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα. Πετύχαμε τη δημιουργία των προϋποθέσεων που εγγυώνται ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Αποδείξαμε ταυτόχρονα πως ό,τι λέμε το κάνουμε, πως είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, πως τηρούμε το λόγο μας.

Η χώρα χρειάζεται λοιπόν στο τιμόνι αξιόπιστη δύναμη. Χρειάζεται συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα. Χρειάζεται συμπαγή, σταθερή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Που να οδηγεί τη Χώρα πιο ΣΤΑΘΕΡΑ, πιο ΤΟΛΜΗΡΑ, πιο ΜΠΡΟΣΤΑ. Και αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο μια κοινοβουλευτικά αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λέμε ξεκάθαρα τη θέση μας, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Χωρίς μεγάλες κουβέντες και υποσχέσεις στο βρόντο.

Θυμάμαι στις εκλογές του 2015 πολλούς συμπολίτες μας που αντιλαμβάνονταν πως όσα έλεγε ο Συριζα δεν μπορεί να γίνουν, αλλά αρκούνταν και στα μισά. Σήμερα ξέρουν πως όχι μόνο δεν έγιναν τα μισά, αλλά επιβλήθηκαν τα ακριβώς αντίθετα. Δεν μπορεί λοιπόν να επενδύουν στην πλειοδοσία, αλλά στην αξιοπιστία. Διότι και πάλι αν δοκίμαζε κανείς να εφαρμόσει όσα υπόσχεται ο Συριζα, και πάλι σε μνημόνια θα καταλήγαμε. Και αυτό δεν το αντέχουμε. Δεύτερη φορά στη συμφορά δεν την αντέχουμε.