Οχτώ μήνες προετοιμασία, δεκατέσσερεις ηθοποιοί, πολλαπλοί και απαιτητικοί ρόλοι, αμέτρητες ώρες πρόβας, κουστούμια και καπέλα που παραπέμπουν σε μια άλλη μακρινή εποχή, πρωτότυπη μουσική γραμμένη και ραμμένη για αυτό το έργο από τη Zizi

«Η Αιώνια Ζωή » του Τίμου Μωραϊτίνη σε σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη, ανεβαίνει σε μια παραγωγή υψηλού ρίσκου και κόστους στο Κλειστό Θέατρο των Νέων Μουδανιών το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 21:00 από την θεατρική ομάδα του συλλόγου “Απάμεια”.

Ένα θεατρικό έργο του Τίμου Μωραϊτίνη σε δύο μέρη, με θέμα το ελιξήριο της αιώνιας νεότητας.
Ο γιατρός Φίλιππος Ναράς ανακαλύπτει ένα φάρμακο που κάνει τον άνθρωπο αθάνατο και παρατείνει τη νεότητα για χιλιάδες χρόνια. Αυτή όμως η παράταση ζωής και της νεότητας δημιουργεί απρόβλεπτες κωμικοτραγικές καταστάσεις.

«Η θεατρική παράσταση “Αιώνια Ζωή” βασίζεται στο έργο του Έλληνα  συγγραφέα Τίμου Μωραϊτίνη που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Έχουμε να κάνουμε με έναν πολυγραφότατο συγγραφέα, ο οποίος διετέλεσε ιδρυτής της ΕΣΗΕΑ, έγραψε πολλά βιβλία, δοκίμια, άρθρα, θεατρικά έργα, μυθιστορήματα…., αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει γίνει γνωστός σε θεατρικές ομάδες. Τα έργα του δυστυχώς έχουν παιχτεί πολύ λίγες φορές, ακόμη και από επαγγελματίες», λέει η πρόεδρος του συλλόγου “Απάμεια” Λίνα Παπαδοπούλου στο XalkidikiPolitiki για τον πολυβραβευμένο συγγραφέα.

Σύμφωνα με την ίδια το Εθνικό Θέατρο έχει συμπεριλάβει το έργο “Αιώνια Ζωή” στη βιβλιοθήκη του, αλλά δεν έτυχε να παιχτεί, παρά μόνο πολύ παλιά, γύρω στο ‘40, από ιδιωτικούς θιάσους.

«Είναι μια παράσταση που απαιτεί πάρα πολλά άτομα. Εμείς θα παίξουμε 14 άτομα και θα κάνουμε διαφορετικούς ρόλους. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε αφιερώσει αρκετές ώρες δουλειές», συνεχίζει να λέει η πρόεδρος.

Όσον αφορά το έργο και το αποτύπωμά του στη σύγχρονη κοινωνία η κα. Παπαδοπούλου υπογραμμίζει: «Πρόκειται για μια φιλοσοφική κωμωδία που θέλει να περάσει πολλά και ξεχωριστά μηνύματα. Ο Μωραϊτίνης ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τέτοια φιλοσοφικά διηγήματα και ένα από αυτά είναι αυτό το έργο που αποτελεί σταθμό για τα θεατρικά δεδομένα της Ελλάδας. Έχει πάρα πολλά φιλοσοφικά και ηθικά μηνύματα θα έλεγα…».

Για τον σκηνοθέτη Ορέστη Τεάζη η ίδια σημειώνει: «Ο Ορέστης Τεάζης είναι ένα δικό μας παιδί με καταγωγή από τα Νέα Μουδανιά. Είναι ένας επαγγελματίας σκηνοθέτης, με σημαντικές σπουδές στον χώρο του θεάτρου. Συνεργαζόμαστε μαζί του εδώ και πέντε χρόνια  και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό, καθώς είναι ένας άνθρωπος πολύ καταξιωμένος!».

Πληροφορίες Παράστασης

Ημέρες προβολής και Ώρα: 29-30 Απριλίου, 03-04-05-06-07 Μαΐου στις 21:00

Τοποθεσία: Κλειστό Θέατρο Νέων Μουδανιών