Εργαστήριο εξοικείωσης με τη Γαλλική γλώσσα για μαθητές Δημοτικού την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 και ώρα 17.00.
Στη δράση θα συμμετέχουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης – Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U. σε συνεργασία με τα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Κασσανδρείας και τον εκπαιδευτικό Γαλλικής γλώσσας κ. Αντώνη Χασάπη.
Το εργαστήριο με θέμα « Η Μεσογειακή διατροφή » θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος για το περιβάλλον «Tα παιδιά σώζουν τον γαλάζιο πλανήτη» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας (F.I.P.F.) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαλλοφωνίας (O.I.F.) που υλοποιεί στην Ελλάδα ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου Α.P.L.F. – D.U., μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας F.I.P.F. σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Στόχος η εξοικείωση των μαθητών με τη «Μεσογειακή διατροφή» και η ενημέρωση για τις διατροφικές επιλογές των Μεσογειακών λαών μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες όπως κρυπτόλεξο, μπίγκο, αντιστοίχιση εικόνων με λέξεις σχετικές με τα τρόφιμα στη Γαλλική γλώσσα.
Θα γνωρίσουν οι μαθητές τις γαλλικές λέξεις των ομάδων τροφίμων και θα δημιουργήσουν τη δική τους πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής στη Γαλλική γλώσσα.