Φωτογραφία Αρχείου
Ο 44χρονος Αντώνης Παπαδημητρίου έβαλε τα… γυαλιά στους δρομείς του διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη επικρατώντας με 2:26.21.

Μία ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε ο διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» στην διαδρομή Πέλλα- Θεσσαλονίκη.

Ο 44χρονος Αντώνης Παπαδημητρίου, κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, ήταν ο μεγάλος νικητής και μάλιστα με πολύ καλό χρόνο για τα δεδομένα του (2:26.21).

Μπήκε μπροστά από νωρίς στην κούρσα και δεν άλλαξε τον ρυθμό του, έχοντας δίπλα του σε μεγάλο μέρος της κούρσας τον Μαροκινό Γιουσέφ Μπουισάνε.

Μετά το 30ο χιλιόμετρο έχτισε μία μικρή διαφορά και παρά την πίεση του Μπουισάνε στο τελευταίο χιλιόμετρο, πήρε τη νίκη.

«Πριν ένα μήνα έτρεξα στο Μιλάνο μετά από 5,5 χρόνια απουσίας από τον μαραθώνιο, για ψυχολογικό λόγο κυρίως. Με βοήθησε στο να πάω καλύτερα σήμερα. Το τρέξιμο το κρατάω γιατί είναι ένας τρόπος ζωής. Θέλω να συνεχίσω όσο μπορώ» ανέφερε ο νικητής.

Ο Μπουισάνε τερμάτισε σε χρόνο 2:26.44, ενώ τρίτος ήταν ο Χρήστος Λάμαρης με 2:30.01.

Στις γυναίκες φετινή νικήτρια ήταν η Ματίνα Νούλα με επίδοση 2:51.45.

Στο 10αρι ο Μάριος Αναγνώστου πρόσθεσε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του, με επίδοση 29:59, ενώ στις γυναίκες επικράτησε η Θεοδώρα Καρυάτη στο νήμα της Ισμήνης Παναγιωτοπούλου με 35:46 έναντι 35:47.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος – bwin 2023, φέτος διεξάγεται για 17η χρονιά και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων αθλητών της Βορείου Ελλάδος αλλά και αθλητών από πολλές χέρες του εξωτερικού, αφού οι συμμετοχές κάθε χρόνο αυξάνονται.

Η περίοδος της πανδημίας ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τον Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος όπως και για τα περισσότερα αθλητικά γεγονότα αλλά φέτος, επανέρχεται δυναμικά ως ένα από τα πλέον σημαντικά αθλητικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, εμπορικά και τουριστικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr