Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου παρουσιάστηκε το Σάββατο και επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη Χαλκιδική.

Τον συντονισμό της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης έκανε ο Κώστας Γκοντίνος από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στο νομό, ενώ μεταξύ άλλων παρών ήταν και ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς. Αυτό που τονίστηκε από πλευράς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιδίωξη της πρωτιάς του κόμματος στη Χαλκιδική.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική για της εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου (αλφαβητικά) είναι:

Ζάχου Ελένη, δημοσιογράφος Ν. Καλλικράτεια. Είναι έγγαμη με ένα παιδί. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ. Είναι συνταξιούχος από το 2015. Από τα μαθητικά της χρόνια ανέπτυξε πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς.

Ιγγλέζη Κατερίνα, δασολόγος και πρώην βουλευτής, Ιερισσός. Είναι έγγαμη και έχει δύο κόρες. Διετέλεσε για μια θητεία  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2012 ως και το 2019. Ενεργή από τα νεανικά της χρόνια σε κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι και φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Μάλαμα Κυριακή, νυν βουλευτής και σκηνοθέτης, Συκιά. Είναι μητέρα ενός παιδιού, και έχει κάνει σπουδές στο θέατρο. Στις Κοινοβουλευτικές της Δραστηριότητες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Πολιτισμός και μορφωτικές υποθέσεις, το Περιβάλλον, ο Τουρισμός. Υπήρξε Ιδρυτικό μέλος της διαδημοτικής κίνησης Χαλκιδική S.O.S. (αποτροπή της διεκδίκησης περιουσιών των κατοίκων της Χαλκιδικής από Μονές του Αγίου Όρους), Υποψήφια Δήμαρχος Σιθωνίας (2010) και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Ριζοσπαστική Περιφερειακή Ενότητα (2014).

Μουλαγιαννός Λεωνίδας, εκπαιδευτικός, Κασσάνδρα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, ενώ εργάζεται ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στην Α/θμια Εκπαίδευση. Είναι επίσης επαγγελματίας μουσικός και τραγουδιστής καθώς και συνιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης. Εμφανίζει πλούσια δράση στους τομείς του αθλητισμού και πολιτισμού.

Φωτακίδης Δημήτρης, δικηγόρος, Πολύγυρος. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ διατηρεί δικηγορικό γραφείο στον Πολύγυρο. Έχει αναπτύξει πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στον επαγγελματικό, αυτοδιοικητικό και συλλογικό χώρο. Έχει διατελέσει αρθρογράφος και είναι μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.