χαλκια

Το ευχαριστώ και την ικανοποίησή της για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παλιούρι εκφράζει μέσα από ανακοίνωσή της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση επέμβαση για όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες που κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στο Παλιούρι.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο οπότε καταλυτική ήταν η από αέρος πυρόσβεση και οι ενέργειες του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κ.Μ.Α.Μ.Θ. Υποστράτηγου ΠΣ Δημήτριου Καρασαββίδη.
Οι επίγειες δυνάμεις ΠΥ από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο έργο πυρόσβεσης μαζί με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής Αρχιπύραρχο Στεργιούλα Ιωάννη και τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου Αντιπύραρχο Χαλεπλή Κυριάκο.
Ο δήμος Κασσάνδρας ενήργησε βάση του σχεδίου πολιτικής προστασίας του Δήμου για τις δασικές πυρκαγιές. Σημαντική βοήθεια προσέφεραν, μαζί με του δήμου, και τα μηχανήματα της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο η αντιπεριφέρειάρχης Katerina Zografou η περιφερειακή σύμβουλος Mela Kiriakidouκαι η δασάρχης Κασσάνδρας Margarita Bachantourian
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 13.00 και τέθηκε υπό έλεγχο κατά το πρώτο μισάωρο από τη στιγμή που επιχείρησαν τα εναέρια μέσα.
Συνολικά, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμμετείχαν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με 10 άτομα και δυο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές“.