Έκτακτη συγκέντρωση των κατοίκων του Ταξιάρχη συγκαλεί αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ιωάννης Ξάκης. Ο λόγος είναι η αναστάτωση που προκλήθηκε από την εμφάνιση αρκούδας στο χωριό, όπως δείχνουν οι καταστροφές που σημειώθηκαν στα μελίσσια.

Ωστόσο, ίχνη αρκούδας εντοπίστηκαν και σε  γύρω χωριά τα τελευταία 24ωρα. Σε Βράσταμα, και έξω από τον Πολύγυρο επίσης υπήρξαν αναφορές, ενώ ζημιές σε μελίσσια έγιναν και στον Βάβδο.

Το θέμα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις καθώς κάτοικοι του Ταξιάρχη έχουν θορυβηθεί και τονίζουν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εκτός των άλλων ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα. Πέρα από τις ζημιές στα μελίσσια, οι περισσότεροι που ασχολούνται με αγροτικές εργασίες συχνά παίρνουν μαζί τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ οι ίδιοι και οι οικογένειές τους κυκλοφορούν στο δάσος για βόλτα και αναψυχή ακόμη και τις βραδινές ώρες.

Η αγανάκτησή τους, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις από φιλοζωϊκά σωματεία που προειδοποιούν με τη σειρά τους ότι δεν είναι αποδεχτές πράξεις κατά των ζώων ακόμη κι όταν πρόκειται για άγρα ζώα.

“Για πρώτη φορά στα χρονικά αντίκρισα τέτοια εικόνα στο μελισσοκομείο μου στα Βράσταμα.. Απ’ ότι φαίνεται την ζημιά την έχει κάνει αρκετά μεγάλο ζώο πιθανόν αρκούδα. Ας ελπίσουμε οι αρμόδιες αρχές να μπορέσουν να το εντοπίσουν και να το επιστρέψουν στο φυσικό του περιβάλλον”. Αυτά αναφέρει μελισσοκόμος που υπέστη ζημιά από το ζώο

Ο πρόεδρος του Ταξιάρχη έστειλε έγγραφα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το δασαρχείο Πολυγύρου που έχει ενημερωθεί για όλα τα περιστατικά. Το δασαρχείο έχει αναλάβει τον εντοπισμό της αρκούδας, ή των αρκούδων αν πρόκειται για περισσότερα από ένα ζώα.