Από τον μήνα Φεβρουάριο ξεκινά ο Γολγοθάς της αποκομιδής ογκωδών και μπάζων στον δήμο Σιθωνίας, όπου σπεύσουν οι ιδιοκτήτες εξοχικής κατοικίας να κάνουν τις ανακαινίσεις σπιτιών και τους καθαρισμούς αυλών. Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, τα ογκώδη πετιούνται σε κάθε γωνιά ανεξέλεγκτα και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του δήμου προσπαθούν να βάλουν τάξη στην κατάσταση.

«Το πιο επικίνδυνο είναι ότι πετούν και τα κλαδιά από τις αυλές και τα χόρτα από τα οικόπεδα με κίνδυνο να έχουμε εστίες πυρκαγιάς. Αυτά πρέπει να μαζευτούν επίσης και να πάνε στην ανακύκλωση», τονίζει ο κ. Ντέμπλας.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος «υπάρχουν περιοχές που είναι επικίνδυνες όωπς έχει υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω συσσώρευσης κλαδιών και χόρτων. Υπάρχει συνεννόηση με την ΠΚΜ και την Πολιτική Προστασία για να απομακρυνθούν αυτά».

Ο δήμος Σιθωνίας κάθε χρόνο προχωρά σε διαγωνισμό ώστε να προκύψει εργολάβος που θα απομακρύνει τα ογκώδη. «Φέτος είμαστε στο στάδιο του διαγωνισμού για έργο 331 χιλ. ευρώ. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν ενστάσεις ώστε να προκύψει εργολάβος που καθημερινά θα συλλέγει τα ογκώδη και θα τα οδηγεί στην ανακύκλωση όπως προβλέπεται από το νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.