Συνεχίζεται η έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στους κατοίκους του δήμου Πολυγύρου με την εμφάνιση της αρκούδας, η οποία όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, φέρεται να έχει προκαλέσει φθορές σε μελισσοσμήνη.

Συγκεκριμένα εδώ και τρεις μέρες η αρκούδα κάνει την εμφάνιση της τόσο στον Ταξιάρχη, όσο και στα Βράσταμα με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απελπισία, καθώς το ζώο τους καταστρέφει τα μελίσσια.

Το XalkidikiPolitiki επικοινώνησε με την δασάρχη Πολυγύρου κα. Αγγελική Νάτσιου, η οποία αναφέρει ότι πράγματι η εμφάνιση της αρκούδας έχει δημιουργήσει ταραχή και απόγνωση στους κατοίκους των ορεινών περιοχών: «Η εμφάνιση της αρκούδας είναι πλέον γεγονός. Είναι αλήθεια ότι το θέμα αυτό έχει αναστατώσει όλη την ευρύτερη περιοχή και η ανησυχία των κατοίκων, ειδικά των ορεινών περιοχών είναι μεγάλη. Παρ’ όλα αυτά εμείς βρισκόμαστε σε επιφυλακή και έχουμε εντείνει τις περιπολίες τόσο στον Χολομώντα όσο και στο Δραγουντέλι», σημειώνει η ίδια ενώ παράλληλα εξηγεί πως: «Το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει έρθει μόνη της από πολύ ορεινά. Δεν είναι τόσο εύκολο να αφήσει ελεύθερη κανείς μία αρκούδα».

Σύμφωνα με τη δασάρχη μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για το Δραγουντέλι που να αποδεικνύουν ότι έχει εμφανιστεί η αρκούδα και στη Σιθωνία: «Δεν υπάρχει καμία αξιόλογη πληροφορία για την εμφάνιση της αρκούδας και στη Σιθωνία. Η αρκούδα βρίσκεται μέχρι στιγμής στον ορεινό όγκο του Χολομώντα, και αυτό σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες», λέει ενώ δηλώνει πως «θεωρητικά η αρκούδα θα μπορούσε να περάσει και προς το Δραγουντέλι».

«Η υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ο Αρκτούρος και η Καλλιστώ καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν, με υλικό το οποίο θα μας οδηγήσει στο τελικό συμπέρασμα. Πάντως μέχρι στιγμής από την καταγραφή έχουμε στοιχεία που οδηγούν στο πόρισμα ότι πρόκειται για ένα ζώο, αρσενικό και νεαρής ηλικίας», καταλήγει η κα. Νάτσιου λέγοντας πως από στιγμή σε στιγμή θα υπάρχουν νεότερα στοιχεία.